Impatiens (New Guinea Grp) Samoa

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Samoa is een kleurrijke en exotische plant die bekend staat om zijn prachtige bloemen in verschillende tinten, waaronder roze, paars en wit. Het is een compacte plant met glanzende bladeren die zorgen voor een weelderige uitstraling in de tuin of op het balkon. Impatiens Samoa heeft een uitbundige bloei van de lente tot de herfst en gedijt goed in de halfschaduw. Deze plant heeft regelmatig water nodig en reageert goed op regelmatige bemesting. Het is een populaire keuze voor het opfleuren van schaduwrijke plekken in de tuin en het creëren van een vrolijke en kleurrijke sfeer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Ook is het aan te raden om de plant af en toe te snoeien om de vorm te behouden.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Samoa heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Samoa heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden de potgrond licht vochtig te houden en de plant niet te laten uitdrogen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid en alleen water te geven als de grond droog aanvoelt.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een plekje met indirect licht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Een plekje met halfschaduw of schaduw is ideaal voor deze plant.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Samoa houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om hem goed te laten groeien en bloeien. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is essentieel voor een gezonde groei van deze plant.

  Deze plant bloeit vanaf het vroege voorjaar tot aan het najaar en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De bloemen blijven gedurende deze periode mooi en kleurrijk, waardoor de plant een prachtige toevoeging is aan je interieur.

  Ja, Impatiens planten helpen bij het zuiveren van de lucht binnenshuis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar kamerplanten die de luchtkwaliteit verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur in deze range te houden om de plant gezond te houden. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Het is niet noodzakelijk om Impatiens te snoeien, maar als de plant te groot wordt of ongewenste groei vertoont, kunt u de uitstekende stengels afsnijden. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of de vroege zomer. Verwijder regelmatig dode of zieke bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Vermijd dat de wortels constant in het water staan, dit kan leiden tot wortelrot. Een keer per week water geven is meestal voldoende.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een goede potgrond voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een plek met voldoende indirect zonlicht. Geef de plant om de paar weken wat voeding voor bloeiende planten.

  Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik een zachte borstel of doek om stof van de bladeren te verwijderen. Geef de plant af en toe een douche om de bladeren schoon te spoelen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Samoa heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een heldere plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) Samoa ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden of boven de 30 graden Celsius, aangezien dit de groei kan belemmeren. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft.

  Impatiens (New Guinea Grp) Samoa heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant op een schotel met water te zetten. Houd de luchtvochtigheid rond de plant op peil om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft het liefst een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld speciale plantvoeding. Het is aan te raden om de plant in een pot met goede potgrond te zetten om de juiste zuurgraad te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Samoa is een kleurrijke en exotische plant die bekend staat om zijn prachtige bloemen in verschillende tinten, waaronder roze, paars en wit. Het is een compacte plant met glanzende bladeren die zorgen voor een weelderige uitstraling in de tuin of op het balkon. Impatiens Samoa heeft een uitbundige bloei van de lente tot de herfst en gedijt goed in de halfschaduw. Deze plant heeft regelmatig water nodig en reageert goed op regelmatige bemesting. Het is een populaire keuze voor het opfleuren van schaduwrijke plekken in de tuin en het creëren van een vrolijke en kleurrijke sfeer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.