Hedera helix 'Golden Esther'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Golden Esther' is een klimplant met opvallende gele bladeren die een mooie kleurcontrast creëren in de tuin. Het is een winterharde plant die zich goed kan hechten aan muren, schuttingen en pergola's. De bladeren hebben een glanzende textuur en blijven het hele jaar door groen. Deze plant is ideaal voor het bedekken van kale plekken en het creëren van een groene privacy in de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen heel makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel speciale zorg nodig en kan goed gedijen in een gematigde tot lichte standplaats. Het is een sterke plant die goed tegen droge lucht en temperatuurschommelingen kan.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig. Plaats hem op een plek in huis met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Hedera helix 'Golden Esther' houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat, maar wel op een lichte plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Hedera helix 'Golden Esther' bloeit in de maanden september en oktober en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, hedera helix 'Golden Esther' is luchtzuiverend. Het helpt bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Daarnaast draagt het bij aan een betere luchtkwaliteit in huis.

  Ja, het is het beste om op een plek te staan tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor deze kamerplant. Wanneer de temperatuur hoger of lager is, kan dit de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

 • Knip dode of beschadigde bladeren en takken met een scherpe snoeischaar af. Snoei de plant regelmatig om de vorm te behouden en uitlopers te stimuleren. Gebruik handschoenen bij het snoeien om irritatie door de bladeren te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant vochtig is. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef de plant in de lente en zomermaanden wat plantenvoeding om de groei te stimuleren.

  Gebruik potgrond met een goede drainage voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen gedijen.

  De Bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. De grond mag niet te nat zijn, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Verder heeft de plant een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem.

  De Hedera helix 'Golden Esther' heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Verwijder eventueel stof of vuil van de bladeren door ze voorzichtig af te spoelen onder lauw water. Zorg ervoor dat de bladeren goed kunnen opdrogen na het schoonmaken.

  De Hedera helix 'Golden Esther' heeft veel indirect zonlicht nodig en kan ook gedijen bij weinig licht. Plaats de plant dus op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Hedera helix 'Golden Esther' moet idealiter tussen de 50% en 60% liggen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien of naast een luchtbevochtiger te plaatsen. Een te droge lucht kan leiden tot bruine bladranden en bladval.

  De Hedera helix 'Golden Esther' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van deze kamerplant.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten om de groei te bevorderen. Bemest de plant eens in de twee weken van lente tot herfst en verminder de frequentie in de wintermaanden. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar voorkom overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Golden Esther' is een klimplant met opvallende gele bladeren die een mooie kleurcontrast creëren in de tuin. Het is een winterharde plant die zich goed kan hechten aan muren, schuttingen en pergola's. De bladeren hebben een glanzende textuur en blijven het hele jaar door groen. Deze plant is ideaal voor het bedekken van kale plekken en het creëren van een groene privacy in de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.