Pachira aquatica

Pachira

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pachira aquatica, ook bekend als de geldboom of watercacao, is een tropische boom met dikke stengels die water opslaan. Deze plant heeft donkergroene bladeren die bestaan uit vijf blaadjes en bloeit af en toe met grote, witte bloemen. In de natuur kan de Pachira aquatica wel 20 meter hoog worden, maar als kamerplant blijft hij over het algemeen kleiner. Het is een populaire plant vanwege het geloof dat hij geluk en welvaart brengt. De Pachira aquatica gedijt goed in vochtige omstandigheden en heeft regelmatig water nodig om te overleven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en doet het goed in indirect zonlicht. Regelmatig mesten en snoeien bevordert een gezonde groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Zet de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Pachira aquatica heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en verdraagt ​​geen felle zon. Plaats hem daarom het beste op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar niet direct in de zon staat. Het zal de plant helpen om gezond en gelukkig te blijven.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei, afhankelijk van de omgevingscondities. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de lucht in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en schone zuurstof af te geven. Het is een goede keuze voor binnenshuis en kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een goede groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer.

  Het is belangrijk om de grond van deze plant altijd licht vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant daarom regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Pas op met overmatig water geven, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft een luchtige en voedzame potgrond nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of te bemesten om de plant gezond te houden.

  Een goede bodemkwaliteit voor deze plant is een luchtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het gebruik van een voedzame potgrond kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  De bladeren van de plant kunnen stofvrij worden gehouden door ze af en toe af te nemen met een vochtige doek. Eventueel kunnen de bladeren ook besproeid worden met water om ze op te frissen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  - Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. - Een plek bij een raam op het noordwesten of noordoosten is ideaal. - Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur indirect zonlicht per dag krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Vermijd plotselinge temperatuurwisselingen en zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij koude tocht of warmtebronnen staat. Over het algemeen gedijt deze plant goed bij kamertemperatuur.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40% en 60%. Als de lucht te droog is, kan dit leiden tot bruine bladranden en bladval. Zorg voor een vochtige omgeving door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Pachira aquatica heeft graag een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor een goede groei en gezondheid heeft deze plant regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pachira aquatica, ook bekend als de geldboom of watercacao, is een tropische boom met dikke stengels die water opslaan. Deze plant heeft donkergroene bladeren die bestaan uit vijf blaadjes en bloeit af en toe met grote, witte bloemen. In de natuur kan de Pachira aquatica wel 20 meter hoog worden, maar als kamerplant blijft hij over het algemeen kleiner. Het is een populaire plant vanwege het geloof dat hij geluk en welvaart brengt. De Pachira aquatica gedijt goed in vochtige omstandigheden en heeft regelmatig water nodig om te overleven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.