Pachypodium saundersii

Pachypodium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pachypodium saundersii is een prachtige vetplant met een opvallende, dikke stam en lange, smalle bladeren die in een rozet groeien. De plant bloeit met felgele bloemen die in trossen aan de uiteinden van de takken verschijnen. Het is een langzaam groeiende plant die veel zonlicht en goed doorlatende grond nodig heeft. Pachypodium saundersii is afkomstig uit Madagaskar en gedijt goed in warme, droge klimaten. Deze plant kan binnen als kamerplant worden gehouden, zolang hij voldoende licht en warmte krijgt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij fel licht. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen gietbeurten.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht en vermijd te donkere ruimtes. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer eens per week is voldoende. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is ook goed om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Ja, deze plant houdt van felle zon en gedijt goed op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Plaats hem bij voorkeur voor een raam op het zuiden, oosten of westen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen boven de 18 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te plaatsen en te beschermen tegen tocht en kou. Het kan ook profiteren van een lichte nevel met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Pachypodium saundersii bloeit van mei tot augustus en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Dit komt doordat de plant CO2 opneemt en zuurstof afgeeft tijdens het fotosyntheseproces. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal bijdragen aan de luchtzuiverende werking ervan.

  De plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze locatie.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd met scherpe en schone snoeischaar. Het is belangrijk om handschoenen te dragen vanwege de giftige stoffen in het sap van de plant. Het is aan te raden om de planten elke 2-3 jaar te verpotten om de groei te stimuleren.

  De plant heeft matig water nodig en moet tussen watergeefbeurten doorgaans opdrogen. Geef pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig, bij voorkeur vermengd met grof zand en wat grind voor extra drainage. Gebruik een pot met gaten in de bodem om overtollig water af te voeren en voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Ververs de potgrond elk jaar in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede luchtcirculatie rond de wortels.

  Plaats de plant op een zonnige plek en geef matig water. Gebruik een goed doorlatende potgrond en bemest de plant tijdens het groeiseizoen. Houd de plant vrij van ongedierte en verpot indien nodig om de paar jaar.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig schoon te maken met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en niet te dicht bij een warmtebron staat. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Pachypodium saundersii heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant op een zonnige plek, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Houd de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is gemiddeld tot hoog. Zorg voor een luchtvochtigheid tussen de 50% en 70%. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk voor de plant om de juiste omgeving te hebben om gezond te blijven. Het regelmatig testen van de bodem kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  De plant heeft een lichte bemesting nodig van maart tot september. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten eens per maand. Zorg ervoor dat de plant in de winter geen extra voeding krijgt.

 • Omschrijving

  Pachypodium saundersii is een prachtige vetplant met een opvallende, dikke stam en lange, smalle bladeren die in een rozet groeien. De plant bloeit met felgele bloemen die in trossen aan de uiteinden van de takken verschijnen. Het is een langzaam groeiende plant die veel zonlicht en goed doorlatende grond nodig heeft. Pachypodium saundersii is afkomstig uit Madagaskar en gedijt goed in warme, droge klimaten. Deze plant kan binnen als kamerplant worden gehouden, zolang hij voldoende licht en warmte krijgt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.