Cyclamen grootbloemig Pastel

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig Pastel is een prachtige plant met grote bloemen in zachte pastelkleuren zoals roze, wit en lila. De bloemen hebben opvallende gekrulde bloemblaadjes die een elegante uitstraling geven. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en voegt kleur toe aan je interieur tijdens de koudere maanden. De Cyclamen grootbloemig Pastel groeit vanuit een knol en heeft een compacte groeiwijze, waardoor hij perfect is voor op de vensterbank of als tafeldecoratie. Deze plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven zonder dat de knol te nat wordt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen grootbloemig Pastel is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Ook is het goed om uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeitijd.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Pastel heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  Deze plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van een lichte standplaats. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Overdag kan de plant wel wat zon verdragen, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Pastel houdt van een warme omgeving en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht en dat de luchtvochtigheid hoog genoeg is.

  De Cyclamen bloeit meestal vanaf de herfst tot in het voorjaar. De bloeiperiode kan gemiddeld 6 tot 10 weken duren.

  Ja, kamerplanten staan erom bekend dat ze de lucht in huis kunnen zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om een constante temperatuur voor je te behouden om goed te gedijen. Optimaal is een lichte standplaats zonder direct zonlicht.

 • Het is niet nodig om de Cyclamen grootbloemig Pastel regelmatig te snoeien. Verwijder verwelkte bloemen en bladeren om de plant er mooi uit te laten zien. Snoei eventuele dode of beschadigde bladeren voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in een laag water komen te staan. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De Cyclamen grootbloemig Pastel heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt, anders kan de plant gaan rotten. Zorg voor een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  De bodemkwaliteit voor de Cyclamen grootbloemig Pastel moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Een mengsel van potgrond en scherp zand is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen water om de bladeren schoon te maken, dit kan leiden tot rot. Plaats de plant op een lichte plek om stofvorming te verminderen.

  De Cyclamen grootbloemig Pastel heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht om de bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De temperatuur voor de Cyclamen grootbloemig Pastel moet tussen de 15 en 20 graden Celsius liggen om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur is ideaal voor deze kamerplant.

  De luchtvochtigheid voor de Cyclamen grootbloemig Pastel moet matig zijn, het liefst tussen de 50-60%. Zorg ervoor dat de plant niet vlakbij een warmtebron staat, aangezien dit de luchtvochtigheid kan verlagen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Cyclamen grootbloemig Pastel groeit het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem kan helpen om de zuurgraad op peil te houden.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, met een speciale meststof voor bloeiende planten. Geef de plant niet te veel voeding om wortelverbranding te voorkomen. Gebruik tijdens de rustperiode geen meststof.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig Pastel is een prachtige plant met grote bloemen in zachte pastelkleuren zoals roze, wit en lila. De bloemen hebben opvallende gekrulde bloemblaadjes die een elegante uitstraling geven. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en voegt kleur toe aan je interieur tijdens de koudere maanden. De Cyclamen grootbloemig Pastel groeit vanuit een knol en heeft een compacte groeiwijze, waardoor hij perfect is voor op de vensterbank of als tafeldecoratie. Deze plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven zonder dat de knol te nat wordt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.