Ficus pumila 'Sunny'

Ficus pumila

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ficus pumila 'Sunny' is een klimplant die bekend staat om zijn kleine groene blaadjes en snelle groei. De blaadjes hebben een opvallende gele kleur aan de randen, vandaar de naam 'Sunny'. Deze plant is ideaal om te laten groeien langs muren, palen of hekwerken en kan ook als hangplant worden gebruikt. Ficus pumila 'Sunny' gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Deze plant is een mooie toevoeging aan een urban jungle interieur of als eyecatcher in een tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij lichte tot gemiddelde hoeveelheden licht. Regelmatig snoeien kan helpen om de groei onder controle te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen van de plant voldoende licht krijgen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Daarom is het beter om de plant op een plek te zetten met indirect licht. Een plek met helder, maar diffuus licht is ideaal voor deze plant.

  Ja, de Ficus pumila 'Sunny' houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  "Ficus pumila 'Sunny' bloeit zelden en produceert kleine, onopvallende bloemen in de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot een maand duren."

  Ja, de Ficus pumila 'Sunny' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg voor een stabiele temperatuur om de plant tevreden te houden.

 • De Ficus pumila 'Sunny' kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Snoei dode of beschadigde takken en knip eventuele uitlopers bij. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet drassig. Je kunt speciale potgrond voor kamerplanten gebruiken voor optimale groei.

  De Ficus pumila 'Sunny' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig, maar niet te nat is en vermijd stilstaand water aan de wortels van de plant. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen zoals meststoffen.

  De plant heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren af te vegen. Eventueel kun je de bladeren ook voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water. Pas op dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  De Ficus pumila 'Sunny' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig draaien van de plant kan ervoor zorgen dat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gematigd zijn. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een luchtbevochtiger kan helpen als de lucht te droog is.

  Een zure bodem met een pH tussen 4,5 en 6 wordt aanbevolen voor kamerplanten. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid van de plant ten goede komen. Het gebruik van een pH-testkit kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Kamerplanten hebben in het algemeen behoefte aan voeding tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten om de twee weken, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stop met bemesten in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  Ficus pumila 'Sunny' is een klimplant die bekend staat om zijn kleine groene blaadjes en snelle groei. De blaadjes hebben een opvallende gele kleur aan de randen, vandaar de naam 'Sunny'. Deze plant is ideaal om te laten groeien langs muren, palen of hekwerken en kan ook als hangplant worden gebruikt. Ficus pumila 'Sunny' gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Deze plant is een mooie toevoeging aan een urban jungle interieur of als eyecatcher in een tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.