Cyclamen kleinbloemig

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen kleinbloemig is een kleine plant met tere bloemen in verschillende kleuren, zoals wit, roze, paars en rood. De bloemen hebben een karakteristieke vorm en groeien op lange stelen boven het blad. De bladeren zijn meestal hartvormig en groen van kleur, soms met zilverachtige tekeningen. De plant bloeit in de herfst en winter en gedijt goed in lichte en koele omgevingen. Cyclamen kleinbloemig is een populaire kamerplant die gemakkelijk te verzorgen is en langdurig kan bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen kleinbloemig is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, een gematigde temperatuur en houd de grond vochtig maar niet te nat. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor de gezondheid van de plant.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt.

  De Cyclamen kleinbloemig heeft een gemiddelde waterbehoefte en moet ongeveer één keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winterperiode kan de waterbehoefte afnemen, dus controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  De Cyclamen kleinbloemig houdt niet van felle zon, maar verkiest een lichte standplaats met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de directe zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant daarom bijvoorbeeld voor een raam op het noorden of oosten.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. In de zomer moet de plant op een koele plek staan om te rusten.

  De Cyclamen kleinbloemig bloeit meestal van september tot en met mei, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. De bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig is luchtzuiverend. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en verbetert zo de luchtkwaliteit in huis. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je interieur.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en bloei. Zorg ervoor dat ik niet blootgesteld word aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Het is niet nodig om de cyclamen kleinbloemig te snoeien. Verwijder wel regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren om de plant gezond te houden. De plant heeft geen specifieke snoei nodig om te bloeien.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Laat de plant niet uitdrogen tussen gietbeurten in.

  Cyclamen kleinbloemig gedijen het beste in een goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond voldoende vochtig is, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  De Cyclamen kleinbloemig gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg voor een humusrijke bodem met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Cyclamen kleinbloemig heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor regelmatig water geven, maar vermijd dat de plant met zijn voeten in het water staat. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kan je het stof voorzichtig afvegen met een zachte vochtige doek of spons. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de groei te stimuleren. Vermijd het gebruiken van chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De Cyclamen kleinbloemig gedijt het beste bij helder maar indirect licht. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar het natuurlijke licht gefilterd wordt of in de buurt van een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Cyclamen kleinbloemig gedijt het best bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en verwarmingsbronnen te houden.

  De luchtvochtigheid voor Kamerplanten zoals de Cyclamen kleinbloemig moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, maar vermijd ook overmatige luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en een luchtbevochtiger te gebruiken als dat nodig is.

  De zuurgraad van de bodem voor de Cyclamen kleinbloemig moet neutraal zijn tot licht zuur. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg voor goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot het najaar. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof of speciale kamerplantenmest. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Cyclamen kleinbloemig is een kleine plant met tere bloemen in verschillende kleuren, zoals wit, roze, paars en rood. De bloemen hebben een karakteristieke vorm en groeien op lange stelen boven het blad. De bladeren zijn meestal hartvormig en groen van kleur, soms met zilverachtige tekeningen. De plant bloeit in de herfst en winter en gedijt goed in lichte en koele omgevingen. Cyclamen kleinbloemig is een populaire kamerplant die gemakkelijk te verzorgen is en langdurig kan bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.