Rhododendron (Simsii Grp) 'Flamenco'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Flamenco' is een compacte groenblijvende struik met glanzende ovale bladeren. Deze plant heeft prachtige trossen van felrode bloemen die bloeien in het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een opvallende klokvormige structuur en trekken vlinders en bijen aan. 'Flamenco' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot volle zon. Deze Rhododendron is een mooie aanvulling op een border, maar kan ook in potten en containers worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, water en voeding krijgt en deze zal goed gedijen. Af en toe snoeien en regelmatig controleren op plagen en ziektes is aan te raden.

  Ja, Rhododendrons hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Flamenco' moet één keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de winterperiode kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Flamenco' houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemen beschadigen. Plaats de plant dus het liefst op een plek met helder maar diffuus licht.

  Rhododendron houdt van warmte en heeft een constante temperatuur nodig. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Flamenco' bloeit in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt over het algemeen enkele weken.

  Ja, Rhododendron planten staan ​​bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen te filteren. Het is daarom een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in jouw huis.

  Ja, Rhododendron (Simsii Grp) 'Flamenco' voelt zich het prettigst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om een optimale groei en bloei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • Rhododendron 'Flamenco' kan na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip uitgebloeide bloemen weg. Gebruik scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  De Rhododendron 'Flamenco' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden.

  Rhododendron 'Flamenco' gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen voor optimale groei.

  Rhododendrons groeien het beste in zure, vochtige en goed doorlatende grond. Vermijd kalkrijke bodem en zorg voor voldoende organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig te mulchen om de bodemkwaliteit te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Het heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef in het voorjaar plantenvoeding.

  De Rhododendron 'Flamenco' kan af en toe stof vangen op de bladeren. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig voorzichtig af te vegen met een vochtige doek om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Flamenco' heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het daglicht helder is, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei bevorderen.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Dit kan worden bereikt door regelmatig besproeien of door de plant op een schaal met water en kiezels te plaatsen. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale omgeving voor deze plant te creëren.

  Rhododendrons houden van zure grond, met een ideale pH tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen zoals gele bladeren en een slechte bloei.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een meststof speciaal voor zuur minnende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Flamenco' is een compacte groenblijvende struik met glanzende ovale bladeren. Deze plant heeft prachtige trossen van felrode bloemen die bloeien in het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een opvallende klokvormige structuur en trekken vlinders en bijen aan. 'Flamenco' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot volle zon. Deze Rhododendron is een mooie aanvulling op een border, maar kan ook in potten en containers worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.