Abutilon 'Canary Bird'

Abutilon

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Abutilon 'Canary Bird' is een prachtige en opvallende plant met felgele bloemen die lijken op kanariegele vogels. Het is een snelgroeiende struik die het hele jaar door bloeit en een vrolijke en kleurrijke uitstraling geeft aan de tuin. De plant heeft groot, groen blad dat een mooie achtergrond vormt voor de opvallende bloemen. Abutilon 'Canary Bird' kan zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt en trekt veel vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Abutilon 'Canary Bird' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin, vooral in de herfst en winter wanneer andere planten hun bladeren verliezen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Deze plant kan het beste overwinteren op een beschutte plek.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Hij heeft voldoende zonlicht en regelmatig water nodig. Het is belangrijk om hem regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  Abutilon 'Canary Bird' heeft ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant zo'n 50 tot 100 centimeter ruimte te geven. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt. Het kan echter iets meer tijd kosten voordat de plant bloeit in vergelijking met een zonnige locatie.

  De Abutilon 'Canary Bird' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en alleen water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke eigenschappen. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin en helpt bij de bestuiving van andere planten in de omgeving.

  Abutilon 'Canary Bird' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten met zijn bloemen. Het zorgt voor voedsel en habitat voor nuttige dieren in de tuin. Hierdoor kan het positief bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden. De bloemen hebben een gele kleur en trekken vaak bijen en vlinders aan.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme dagen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, Abutilon 'Canary Bird' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant of de bloemen te consumeren, omdat ze giftig kunnen zijn. Het is alleen bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Abutilon 'Canary Bird' heeft dichte bladeren die geluid kunnen absorberen. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of op het balkon. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • De Abutilon 'Canary Bird' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm en groei van de plant te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig te lange takken terug. Zo blijft de plant gezond en mooi van vorm.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd bladbesproeiing om ziektes te voorkomen.

  De Abutilon 'Canary Bird' heeft goede en voedzame potgrond nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor een gezonde groei.

  De bodem voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en een neutrale tot lichtzure pH-waarde hebben. Zorg voor een voedzame en humusrijke bodem om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Vermijd natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De Abutilon 'Canary Bird' heeft een standplaats nodig in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is.

  Tuinplanten zoals "Abutilon 'Canary Bird'" kunnen tijdens de winter beschermd worden door ze te verplaatsen naar een vorstvrije plek, zoals een serre of kas. Het is ook aan te raden om de planten te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek of noppenfolie om ze te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de planten voldoende vochtig blijven tijdens de wintermaanden.

  Abutilon 'Canary Bird' heeft regelmatig water nodig, vooral in drogere periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Voeg in het voorjaar meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Abutilon 'Canary Bird' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot het najaar.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, onkruid onderdrukt en de bodem warmte-isolatie biedt tijdens koudere temperaturen. Het kan gedaan worden met verschillende materialen, zoals houtsnippers, stro of bladeren. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de planten te blijven beschermen.

  De Tuinplanten vereisen een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van tuinplanten en helpt voedingsstoffen beter op te nemen.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van plagen. Het is ook handig om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Mocht er toch sprake zijn van een plaag, dan kunnen plantvriendelijke insecticiden zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt.

 • Omschrijving

  Abutilon 'Canary Bird' is een prachtige en opvallende plant met felgele bloemen die lijken op kanariegele vogels. Het is een snelgroeiende struik die het hele jaar door bloeit en een vrolijke en kleurrijke uitstraling geeft aan de tuin. De plant heeft groot, groen blad dat een mooie achtergrond vormt voor de opvallende bloemen. Abutilon 'Canary Bird' kan zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt en trekt veel vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft voor een optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.