Stephanotis floribunda 'Alpine'

Stephanotis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Stephanotis floribunda 'Alpine' is een prachtige klimplant met glanzende, donkergroene bladeren en stervormige witte bloemen. De plant staat bekend om zijn heerlijk geurende bloemen, die een zoete en exotische geur verspreiden. Het is een populaire keuze voor in huis of in de tuin vanwege zijn decoratieve uitstraling en het vermogen om een ruimte op te fleuren. 'Stephanotis floribunda 'Alpine' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving. Met de juiste verzorging kan deze plant lange tijd bloeien en geniet je van de mooie bloemen en heerlijke geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, voldoende licht te bieden en de plant af en toe te bemesten. Het is geen veeleisende plant en kan goed gedijen in een normale huiskameromgeving.

  Ja, Stephanotis floribunda 'Alpine' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Stephanotis floribunda 'Alpine' hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar wel vochtig blijft. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan verbranden als hij te veel direct zonlicht krijgt. Het is het beste om hem op een plek te zetten waar hij wat beschutting heeft tegen de felle zon. Over het algemeen wordt aanbevolen om hem in een lichte ruimte te plaatsen zonder direct zonlicht.

  Ja, Stephanotis floribunda 'Alpine' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Een constante warme omgeving zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en temperatuurschommelingen.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden mei tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden aanhouden.

  Ja, de Stephanotis floribunda 'Alpine' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan bijdragen aan een verbeterde luchtkwaliteit in huis. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn mooie bloemen en groen blad. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen die onder de 15 graden Celsius liggen.

 • Het wordt aanbevolen om deze kamerplant in het voorjaar te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond te houden. Knip de takken terug tot net boven een knooppunt om nieuwe groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten gedeeltelijk opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed doorlatend is en dat het overtollige water goed kan weglopen. Vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig toevoegen van voedingsstoffen zal de plant helpen groeien en bloeien.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Een mix van potgrond en compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Bemest de plant elke vier weken tijdens het groeiseizoen en snoei regelmatig om de groei te bevorderen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig worden afgeveegd met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Verwijder eventueel dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Stephanotis floribunda 'Alpine' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht. Het liefst niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22°C. Vermijd grote temperatuurverschillen en tocht. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15°C.

  Deze plant gedijt het beste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de plant op peil wordt gehouden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% is ideaal voor een gezonde groei.

  De zuurgraad van de bodem dient licht zuur tot neutraal te zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt aanbevolen voor de optimale groei van deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurtegraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  De "Stephanotis floribunda 'Alpine'" plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef de plant tijdens de rustperiode in de wintermaanden geen meststoffen.

 • Omschrijving

  Stephanotis floribunda 'Alpine' is een prachtige klimplant met glanzende, donkergroene bladeren en stervormige witte bloemen. De plant staat bekend om zijn heerlijk geurende bloemen, die een zoete en exotische geur verspreiden. Het is een populaire keuze voor in huis of in de tuin vanwege zijn decoratieve uitstraling en het vermogen om een ruimte op te fleuren. 'Stephanotis floribunda 'Alpine' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving. Met de juiste verzorging kan deze plant lange tijd bloeien en geniet je van de mooie bloemen en heerlijke geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.