Dischidia pectenoides

Dischidia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dischidia pectenoides is een kruipende plant uit de epifytenfamilie die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. Het heeft kleine ronde blaadjes die lijken op een schelp, vandaar de naam "pectenoides". Deze plant staat bekend om zijn luchtwortels die helpen bij het absorberen van vocht en voedingsstoffen uit de lucht. Het produceren van kleine witte bloemen die lijken op sterretjes, voegt een decoratief element toe aan deze plant. Het gedijt goed in helder, indirect licht en heeft regelmatig water nodig om te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed in een warme, vochtige omgeving. Het is een perfecte plant voor mensen die weinig tijd hebben voor plantenverzorging.

  Ja, Dischidia pectenoides heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant op een goed verlichte plek, zoals bij een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant geen direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet eenmaal per week worden bewaterd. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect of gefilterd licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats de plant dus op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar niet in direct zonlicht staat.

  Ja, de plant houdt van warmte en kan het beste groeien bij een constante temperatuur tussen de 18-27 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperatuurwisselingen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  De "Dischidia pectenoides" bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. het is een goede keuze voor binnenshuis vanwege de eigenschappen van de bladeren.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een standplaats tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen buiten dit bereik kunnen de groei en het welzijn van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei en gezondheid.

 • Je kunt de plant snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig. Het is het beste om te snoeien in het voorjaar of de zomer.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven aan deze plant, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  Voor deze plant is het belangrijk om te kiezen voor een potgrond die goed draineert en luchtig is. Een mix van potgrond en orchideeëngrond kan geschikt zijn. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, aangezien de plant gevoelig is voor wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrondmix met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig wordt gehouden, maar vermijd dat de wortels constant in water staan. Het is ook belangrijk om regelmatig voeding te geven tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in helder indirect licht. Water geven is nodig wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Af en toe de bladeren afstoffen kan helpen om de groei te bevorderen.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant stofvrij te houden door regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van glansmiddelen of schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Gebruik bij voorkeur lauw water om de bladeren schoon te maken.

  Deze plant moet op een lichte plek staan met indirect zonlicht. Let op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan bladverbranding veroorzaken. Over het algemeen gedijt de plant het beste bij helder licht.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. De plant moet beschermd worden tegen tocht en te lage temperaturen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen.

  Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 60% en 80%. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen. Plaats de plant ook niet in de buurt van een verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Te zure of te basische grond kan de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant heeft niet veel bemesting nodig. Gebruik een algemene vloeibare meststof voor kamerplanten in de lente en zomer. Geef de plant in de herfst en winter minder mest of helemaal geen mest.

 • Omschrijving

  De Dischidia pectenoides is een kruipende plant uit de epifytenfamilie die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. Het heeft kleine ronde blaadjes die lijken op een schelp, vandaar de naam "pectenoides". Deze plant staat bekend om zijn luchtwortels die helpen bij het absorberen van vocht en voedingsstoffen uit de lucht. Het produceren van kleine witte bloemen die lijken op sterretjes, voegt een decoratief element toe aan deze plant. Het gedijt goed in helder, indirect licht en heeft regelmatig water nodig om te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.