Pteris straminea

Pteris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pteris straminea is een varensoort die afkomstig is uit Azië en Australië. Deze plant heeft lange, smalle en sierlijke bladeren die een blauwgroene kleur hebben. De bladeren van de Pteris straminea kunnen wel tot 60 cm lang worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een vochtige en warme omgeving. Pteris straminea wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in kantoren en huizen vanwege zijn elegante uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor regelmatige bewatering en geef af en toe plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een locatie met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige blootstelling aan het licht te garanderen.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. Geef de plant liever te weinig water dan te veel om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Plaats de plant op een plek waar er geen felle zon op schijnt om bladverbranding te voorkomen. Een plek met halfschaduw is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar het niet te koud wordt, maar ook niet te warm. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juli en augustus en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant behoort tot de kamerplanten die luchtzuiverend kunnen werken. Het heeft de eigenschap om de lucht in de ruimte te zuiveren en te verbeteren. Het is daarom een goede keuze voor de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur. Plaats de plant niet in direct zonlicht of op een tochtige plek.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die moeten worden verwijderd. Probeer de plant regelmatig water te geven en zorg voor voldoende licht om de groei te bevorderen. Als de plant te groot wordt, kan deze verpot worden in een grotere pot.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig blijft. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. Geef ongeveer eens per week water, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en het seizoen.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende potgrondmix die verrijkt is met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een gemiddelde bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op uitdroging en de plant indien nodig water te geven. Vermijd wateroverlast, aangezien dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet uit direct zonlicht worden geplaatst. Af en toe besproeien, bemesten en het verwijderen van dode bladeren helpt de plant gezond te houden.

  Kamerplanten zoals deze dienen regelmatig stofvrij gemaakt te worden door voorzichtig af te vegen met een vochtige doek. Vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken om bladverbranding te voorkomen. Verwijder eventuele dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Pteris straminea heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Houd de plant dus op een constante temperatuur in huis.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn. Deze plant gedijt goed in een vochtige omgeving. Het is belangrijk om regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en waar nodig aan te passen met geschikte meststoffen of grondverbeteraars. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de groei te stimuleren. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst.

 • Omschrijving

  Pteris straminea is een varensoort die afkomstig is uit Azië en Australië. Deze plant heeft lange, smalle en sierlijke bladeren die een blauwgroene kleur hebben. De bladeren van de Pteris straminea kunnen wel tot 60 cm lang worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een vochtige en warme omgeving. Pteris straminea wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in kantoren en huizen vanwege zijn elegante uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.