Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Casablanca'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum 'Casablanca' is een prachtige plant met dubbele witte bloemen en een geel hartje. Deze plant bloeit in de herfst en geeft kleur aan de tuin wanneer veel andere bloemen al zijn uitgebloeid. De 'Casablanca' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant. Het is een sterke plant die goed tegen kou kan en weinig onderhoud nodig heeft. De bloemen zijn ideaal voor gebruik in boeketten en bloemstukken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Casablanca' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende licht en water en je zult lang van de bloemen kunnen genieten. Deze plant heeft geen speciale verzorging nodig.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Casablanca' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Casablanca' heeft een gemiddelde behoefte aan water en moet ongeveer 1-2 keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan ook gedijen in wat schaduwrijke omgevingen. Te veel direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, Chrysanthemum Indicum Grp 'Casablanca' houdt van warmte en heeft een warme en lichte plek nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur van ongeveer 18-22 graden Celsius staat.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Casablanca' bloeit meestal in de herfst en wintermaanden. De bloei duurt meestal ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Casablanca' is een luchtzuiverende plant en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht om te zetten in zuurstof. Dit maakt het een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in een binnenruimte.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Casablanca' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Het is belangrijk om deze temperatuur constant te houden voor optimale groei.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei na de bloei om de groei te stimuleren en de plant compact te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Kies een potgrond die licht, goed doorlatend en vochtig is. Vermijd zware, compacte grondsoorten. Een potgrondmix speciaal samengesteld voor kamerplanten is ideaal voor een goede groei en bloei.

  Kamerplanten hebben een lichte, goed doorlatende potgrond nodig voor een goede groei. Zorg voor een evenwichtige vochtigheid in de bodem en vermijd wateroverlast. Een regelmatige bemesting zal de algehele gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en houd de plant vrij van dode bladeren.

  De bladeren van deze plant kunnen stoffig worden en moeten regelmatig worden schoongemaakt met een vochtige doek. Vermijd hierbij het gebruik van chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de plant. Zorg ervoor dat de bladeren van de plant goed kunnen ademen na het schoonmaken.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Casablanca' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren doen verbranden.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Een stabiele temperatuur helpt de plant gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 50% en 60% liggen. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is door bijvoorbeeld regelmatig te besproeien met water. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Een te zure bodem kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen en de groei van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Kamerplanten zoals Chrysanthemum hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanbevelingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de plant, dus wees voorzichtig en bemest matig.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum 'Casablanca' is een prachtige plant met dubbele witte bloemen en een geel hartje. Deze plant bloeit in de herfst en geeft kleur aan de tuin wanneer veel andere bloemen al zijn uitgebloeid. De 'Casablanca' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant. Het is een sterke plant die goed tegen kou kan en weinig onderhoud nodig heeft. De bloemen zijn ideaal voor gebruik in boeketten en bloemstukken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.