Chrysanthemum (Indicum Grp) bijzondere vorm

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) is een prachtige plant met een bijzondere vorm. De bloemen hebben een volle en ronde vorm die doet denken aan een bol. De blaadjes zijn meestal puntig en staan dicht op elkaar, waardoor de bloem een compact en weelderig uiterlijk heeft. De plant kan diverse kleuren hebben, zoals wit, geel, roze of paars. De Chrysanthemum (Indicum Grp) is een populaire bloem voor boeketten en bloemstukken vanwege zijn unieke vorm en levendige kleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Chrysanthemum (Indicum Grp) bijzondere vorm is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten. Daarnaast is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Ja, Chrysanten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. In de zomer kunnen ze zelfs buiten worden gezet op een zonnige plek.

  De Chrysanthemum Indicum Grp bijzondere vorm heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Chrysanten houden van veel helder, indirect zonlicht. Overmatige blootstelling aan felle zon kan hun bloemblaadjes beschadigen. Het is dus het beste om ze op een plek te zetten waar ze wat bescherming krijgen tegen direct zonlicht.

  Chrysanten houden van warmte en zonlicht, dus vinden het fijn om in een warme omgeving te staan. Zet de plant op een plek met veel licht en vermijd tocht. Water de plant regelmatig en zorg voor een licht vochtige grond.

  Deze plant bloeit meestal vanaf september tot november en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Na de bloei kan de plant op een koele plek worden gezet om de bloeiperiode te verlengen.

  Ja, Chrysanthemum planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Zo helpen ze de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen. Dit zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) bijzondere vorm staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de beste groei- en bloeiomstandigheden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei en vorm te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen en knip indien nodig lange stengels bij. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of de zomer om de bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren komt. Laat de potgrond tussen watergeefbeurten door licht opdrogen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond, die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water weg te laten lopen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) bijzondere vorm gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Zorg ervoor dat de potgrond niet te drassig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig de bodem te bemesten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg dat de potgrond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe stoffig worden, dus af en toe even afnemen met een vochtige doek of een lichte sproeibeurt geven zou de plant goed doen. Let op dat je de bloemen niet beschadigt tijdens het schoonmaken. Deze planten doen het goed in een lichte omgeving, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant heeft veel licht nodig, bij voorkeur indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag licht is. Houd de plant uit de buurt van tocht en kou.

  Ideale kamertemperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Vermijd koude tocht en direct zonlicht.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) bijzondere vorm heeft behoefte aan een gemiddelde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, om uitdroging van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met voldoende luchtvochtigheid, zoals de badkamer of keuken.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) bijzondere vorm heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond voor kamerplanten.

  Het is belangrijk om de Chrysanthemum regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een universele vloeibare plantenmest. Gebruik hiervoor een meststof die specifiek is ontwikkeld voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien en bloeien.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) is een prachtige plant met een bijzondere vorm. De bloemen hebben een volle en ronde vorm die doet denken aan een bol. De blaadjes zijn meestal puntig en staan dicht op elkaar, waardoor de bloem een compact en weelderig uiterlijk heeft. De plant kan diverse kleuren hebben, zoals wit, geel, roze of paars. De Chrysanthemum (Indicum Grp) is een populaire bloem voor boeketten en bloemstukken vanwege zijn unieke vorm en levendige kleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.