Guzmania 'Nelly'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Guzmania 'Nelly' is een mooie en kleurrijke bromelia plant met heldere rode bloemen en groen blad. De bloemen vormen zich in een rozetvormige bloeiwijze die uit het midden van de plant groeit. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in een warme en lichtvochtige omgeving. Guzmania 'Nelly' is een populaire keuze voor binnenshuis decoratie vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en langdurige bloeiperiode. Deze plant voegt een vrolijke en exotische sfeer toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en robuuste plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en af en toe de bladeren schoon te maken.

  Ja, Guzmania's hebben veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Guzmania hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft.

  De Guzmania 'Nelly' houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met indirect licht worden geplaatst. Te veel blootstelling aan felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant beschut te plaatsen.

  Ja, Guzmania 'Nelly' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme en lichte plek staat om goed te kunnen groeien. Zorg er ook voor dat de plant uit de buurt van tocht en koude plekken staat.

  De Guzmania bloeit meestal in de maanden mei tot augustus en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren. De plant staat bekend om zijn opvallende bloemen die vaak langdurig aanwezig zijn.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het zuivert de lucht door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezondere binnenomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor een kamerplant zoals deze. Het zorgt voor een gezonde groei en bloei.

 • Het is niet nodig om de Guzmania plant te snoeien, aangezien de bloem alleen maar groeit vanuit het midden van de plant. Verwijder wel dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei alleen als het nodig is om de plant in vorm te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een laag water blijven staan. Controleer regelmatig of de grond vochtig is voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar geef ook weer niet te veel water.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Gebruik het liefst een speciale mix voor epifyten of bromelia's. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Een goed doorlatende grondsoort is belangrijk voor een goede groei van deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een luchtige en vruchtbare bodem bevordert de gezondheid van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang in water staan. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien met water wordt ook aangeraden.

  Om de plant schoon te maken, kun je gewoon een vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren af te vegen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Guzmania 'Nelly' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een standplaats bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme warmte. Vermijd ook temperatuurschommelingen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten vereisen over het algemeen een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het regelmatig besproeien van de bladeren of het plaatsen van een luchtbevochtiger in de buurt van de plant kan helpen om de gewenste luchtvochtigheid te behouden. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt vaak aanbevolen voor kamerplanten.

  Planten die vallen onder de categorie kamerplanten gedijen het beste in een bodem met een licht zure pH-waarde, bij voorkeur tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben in het algemeen eens in de twee weken vloeibare mest nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik hiervoor een speciale kamerplantenmest voor een gezonde groei en bloei. Let op dat je de plant niet overbemest, dit kan schade veroorzaken aan de wortels.

 • Omschrijving

  Guzmania 'Nelly' is een mooie en kleurrijke bromelia plant met heldere rode bloemen en groen blad. De bloemen vormen zich in een rozetvormige bloeiwijze die uit het midden van de plant groeit. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in een warme en lichtvochtige omgeving. Guzmania 'Nelly' is een populaire keuze voor binnenshuis decoratie vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en langdurige bloeiperiode. Deze plant voegt een vrolijke en exotische sfeer toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.