Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Stephanie'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Stephanie' is een opvallende kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en helderrode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Deze plant behoort tot de Scherzerianum groep van Anthuriums. De bloemen van de Anthurium 'Stephanie' kunnen langdurig bloeien en zorgen voor een vrolijke en exotische uitstraling in huis. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De Anthurium 'Stephanie' is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te onderhouden plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed bij een lichte standplaats en regelmatig water geven is voldoende. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  Ja, Anthurium planten hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Zet ze op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze planten.

  De Anthurium 'Stephanie' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, controleer regelmatig of de grond nog vochtig is. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en schade veroorzaken. Plaats de plant dus op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Anthurium planten houden van warmte en doen het goed bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van airconditioning en verwarmingsbronnen.

  De Anthurium bloeit meestal het hele jaar door met bloemen die enkele maanden kunnen blijven zitten. De bloeiperiode kan variëren, maar over het algemeen bloeit de plant het beste in de lente en zomer.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren. Ze kunnen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en ammonia absorberen en de luchtkwaliteit verbeteren. Deze planten zijn daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Stephanie' gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur constant is en niet te veel schommelt. Hierdoor zal de plant gezond blijven en goed groeien.

 • Anthurium planten hoeven niet vaak gesnoeid te worden. Dode of bruine bladeren kunnen afgeknipt worden met een scherpe schaar. Verwijder regelmatig oude bloemen om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Geef in de zomer meer water dan in de winter.

  Anthurium 'Stephanie' groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Kies voor een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Anthurium vereist goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig de plant te verpotten.

  De Anthurium houdt van een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Regelmatig besproeien en bemesten zorgt voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de plant goed te laten ademen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Laat de bladeren na het schoonmaken goed drogen om schimmelvorming te voorkomen.

  Anthurium (Scherzerianum Grp) 'Stephanie' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Zet de plant niet in direct zonlicht, dit kan schade veroorzaken. Een standplaats met veel licht, maar zonder direct zonlicht, is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen temperatuurschommelingen ervaart. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of een verwarming.

  Deze plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of de plant in de buurt van een luchtbevochtiger te plaatsen. Houd de luchtvochtigheid binnen in huis tussen de 60-80%.

  De Anthurium plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. De ideale pH-waarde ligt tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Anthuriums hebben regelmatig bemesting nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Bemest de plant ongeveer eens in de twee weken tijdens de lente en zomer.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Stephanie' is een opvallende kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en helderrode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Deze plant behoort tot de Scherzerianum groep van Anthuriums. De bloemen van de Anthurium 'Stephanie' kunnen langdurig bloeien en zorgen voor een vrolijke en exotische uitstraling in huis. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De Anthurium 'Stephanie' is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te onderhouden plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.