Impatiens (New Guinea Grp) 'Eclipse'

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) 'Eclipse' is een compacte en kleurrijke plant met opvallende bladeren en bloemen. De bladeren zijn donkerpaars van kleur en hebben een bijna zwarte rand. De bloemen zijn roze met een contrasterende gele vlek in het midden. Deze plant houdt van een lichte standplaats maar wel uit de felle zon. 'Eclipse' bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en is een prachtige toevoeging aan de tuin of als kamerplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar verder heeft hij weinig extra aandacht nodig. Met de juiste verzorging zal de plant goed gedijen en lang meegaan.

  Deze plant komt het beste tot zijn recht op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat hij niet in direct zonlicht staat, want dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Controleer de grond voordat je water geeft, meestal is 1-2 keer per week voldoende. Geef water tot de grond vochtig is, maar niet doorweekt.

  De Impatiens houdt niet van direct zonlicht en groeit het beste in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is dus beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24°C. Plaats de plant op een warme en lichte plek zonder direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht.

  Impatiens (New Guinea Grp) 'Eclipse' bloeit normaal gesproken van juni tot september en de bloeiperiode kan weken tot maanden duren.

  Ja, Impatiens plants worden beschouwd als luchtzuiverend. Ze kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door giftige stoffen uit de lucht te absorberen en af te breken. Het regelmatig water geven en voldoende licht geven aan de plant kan de luchtzuiverende eigenschappen versterken.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om stress te voorkomen.

 • Impatiens 'Eclipse' kan regelmatig worden gesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei eventueel ook uitgebloeide stelen om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat zijn. Geef liever regelmatig kleine hoeveelheden water dan af en toe veel water.

  De Impatiens Eclipse heeft een voorkeur voor goed doorlatende potgrond die vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet te droog is, vooral tijdens warme periodes. Gebruik bij voorkeur universele potgrond voor kamerplanten.

  Deze plant houdt van een goed doorlatende en vochtige bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond regelmatig wordt bemest om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd zware, kleiachtige grond en zorg voor een goede luchtcirculatie rond de wortels.

  Zorg ervoor dat de bodem altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een te natte bodem staat. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen om de groei te stimuleren.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek om de plant schoon te houden. Verwijder ook dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water om de bladeren schoon te maken.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen en het liefst staat hij op een plek met indirect zonlicht. Zet hem niet in de volle zon, want dit kan zorgen voor verbranding van het blad. Een raam op het oosten of westen is vaak ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 13 graden Celsius. Houd de plant weg van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

  De plant vereist een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid van de omgeving op peil te houden door regelmatig te sproeien. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem pH kan helpen om de ideale groeiomstandigheden voor de plant te behouden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) 'Eclipse' is een compacte en kleurrijke plant met opvallende bladeren en bloemen. De bladeren zijn donkerpaars van kleur en hebben een bijna zwarte rand. De bloemen zijn roze met een contrasterende gele vlek in het midden. Deze plant houdt van een lichte standplaats maar wel uit de felle zon. 'Eclipse' bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en is een prachtige toevoeging aan de tuin of als kamerplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.