Hoya linearis

Hoya

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hoya linearis is een prachtige hangplant met smalle bladeren die lijken op naalden. De bladeren zijn zilvergroen van kleur en groeien aan lange, kronkelige stelen. Deze plant produceert kleine, geurige bloemen die lijken op sterren en een zoete geur verspreiden. Hoya linearis is een gemakkelijk te verzorgen plant die graag op een lichte plek staat en af en toe wat water nodig heeft. Het is een mooie toevoeging aan elke kamer of kantoorruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed bij fel licht. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei van de plant.

  Ja, de plant heeft graag veel licht en kan zelfs direct zonlicht verdragen. Plaats de plant op een plek waar hij minstens een paar uur per dag direct zonlicht krijgt.

  Kamerplanten zoals Hoya linearis hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten niet volledig uitdroogt, maar ook niet te nat blijft. Het is belangrijk om regelmatig de grondvochtigheid en conditie van de plant te controleren.

  De plant houdt van lichte tot halfschaduw plekken, vermijd direct zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude luchtstromen.

  De plant bloeit meestal in de periode tussen juni en september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is effectief in het verwijderen van schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht. Het is een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, het is aan te raden om tussen de 15 en 25 graden te staan omdat deze temperaturen ideaal zijn voor de groei en gezondheid van deze plant. Te lage of te hoge temperaturen kunnen de plant beschadigen. Probeer dus een stabiele temperatuur te behouden binnen dit bereik.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode of beschadigde takken te verwijderen met behulp van snoeischaar of scherpe schaar. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Knip de takken net boven een knoop of oog af voor een gezonde groei.

  Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Vermijd dat de wortels in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  Voor deze plant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant om de paar jaar te verpotten met verse potgrond.

  Voor deze plant is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurtegraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond af en toe te verrijken met voedingsstoffen om de groei te bevorderen.

  De plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats. Vermijd te veel direct zonlicht en bemest de plant af en toe tijdens het groeiseizoen voor optimale groei. Snoei dode of beschadigde takken indien nodig om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Indien nodig kun je de bladeren ook voorzichtig afspoelen met lauw water. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken voldoende tijd krijgt om te drogen voordat je hem terugzet op zijn plek.

  De Hoya linearis heeft veel licht nodig en doet het goed op een plek met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt, zodat de groei gelijkmatig verdeeld is.

  Houd de plant op een constante kamertemperatuur tussen de 18-24°C voor optimale groei. Vermijd extreme temperatuurschommelingen om stress te voorkomen. Een lichte plek zonder direct zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien en eventueel een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en groeiproblemen.

  De Hoya linearis gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten hebben behoefte aan voedingsstoffen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en bemest de plant tijdens de groeiperiode, meestal in het voorjaar en zomer. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Hoya linearis is een prachtige hangplant met smalle bladeren die lijken op naalden. De bladeren zijn zilvergroen van kleur en groeien aan lange, kronkelige stelen. Deze plant produceert kleine, geurige bloemen die lijken op sterren en een zoete geur verspreiden. Hoya linearis is een gemakkelijk te verzorgen plant die graag op een lichte plek staat en af en toe wat water nodig heeft. Het is een mooie toevoeging aan elke kamer of kantoorruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.