Kalanchoe enkel blossfeldiana 'Mistral'

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe blossfeldiana 'Mistral' is een compacte en sierlijke vetplant met glanzende, ovale bladeren en opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, oranje, geel of rood. De bloemen hebben een stervormige structuur en bloeien rijkelijk gedurende meerdere maanden. 'Mistral' staat graag op een zonnige plek en heeft weinig water nodig, waardoor het een makkelijk te verzorgen kamerplant is. Deze Kalanchoe variant is ideaal voor in huis of op kantoor en kan ook gebruikt worden als cadeau voor speciale gelegenheden. Dankzij de lange bloeiperiode zorgt deze plant voor een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Met voldoende licht en matig water geven zal hij goed gedijen. Ook is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, Kalanchoe planten hebben veel licht nodig en doen het het beste op een plek met veel helder, indirect zonlicht. Plaats de plant dus bij voorkeur voor een raam op het oosten, westen of zuiden. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  De Kalanchoe blossfeldiana heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond eerst lichtjes te laten opdrogen tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel 'Mistral' houdt niet van direct zonlicht en kan beter op een plek met indirect licht worden geplaatst. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Kalanchoe blossfeldiana enkel 'Mistral' houdt van warmte. Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant dus op een warme plek in huis.

  De Kalanchoe bloeit meestal in de maanden december tot en met maart en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Kalanchoe planten helpen de lucht te zuiveren door de giftige stoffen op te nemen en om te zetten in schone zuurstof. Ze dragen bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk te verzorgen en hebben ze mooie bloemen.

  Ja, Kalanchoe blossfeldiana 'Mistral' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden of boven de 30 graden. Een constante, gematigde temperatuur bevordert de groei en bloei van de plant.

 • Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen geen specifieke snoei nodig. Als de plant te groot wordt, kunnen de stengels eenvoudig worden teruggesneden met scherpe en schone snoeischaar. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Kalanchoe plant heeft matig water nodig. Laat de grond tussen de gietbeurten goed opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef water bij voorkeur aan de onderkant van de pot om de bladeren droog te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel 'Mistral' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, anders kan dit leiden tot wortelrot. Een mengsel van potgrond speciaal voor kamerplanten is ideaal voor deze plant.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel 'Mistral' groeit het beste in goed doorlatende, lichtvochtige en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat blijft, want dit kan leiden tot wortelrot. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant.

  De Kalanchoe plant heeft weinig onderhoud nodig en houdt van een lichte standplaats. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel 'Mistral' kan worden schoongemaakt door de bladeren af te stoffen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens het schoonmaken. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren helpt de plant gezond te houden en zorgt voor een mooie uitstraling in huis.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel 'Mistral' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd felle middagzon om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Kalanchoe blossfeldiana enkel 'Mistral' dient gemiddeld te zijn. Vermijd te hoge luchtvochtigheid om schimmelgroei te voorkomen. Regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel 'Mistral' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen om de gezondheid van de plant te behouden. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  De Kalanchoe plant heeft weinig voeding nodig en kan goed gedijen op een beetje bemesting. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof met een uitgebalanceerde formule om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Pas op dat je niet te veel meststoffen gebruikt, zoals dit schade kan veroorzaken aan de wortels.

 • Omschrijving

  Kalanchoe blossfeldiana 'Mistral' is een compacte en sierlijke vetplant met glanzende, ovale bladeren en opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, oranje, geel of rood. De bloemen hebben een stervormige structuur en bloeien rijkelijk gedurende meerdere maanden. 'Mistral' staat graag op een zonnige plek en heeft weinig water nodig, waardoor het een makkelijk te verzorgen kamerplant is. Deze Kalanchoe variant is ideaal voor in huis of op kantoor en kan ook gebruikt worden als cadeau voor speciale gelegenheden. Dankzij de lange bloeiperiode zorgt deze plant voor een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.