Kalanchoe mini 'Acapulco'

Kalanchoe overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe mini 'Acapulco' is een compacte vetplant met kleine, ovale bladeren die een mooie groene kleur hebben met een vleugje roze en paars. De plant kan kleine, witte bloemen produceren die aan lange stelen boven de bladeren uitsteken. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een zonnige locatie en weinig water nodig heeft. De Kalanchoe mini 'Acapulco' is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn decoratieve uitstraling en minimale onderhoudsvereisten. Deze plant kan ook goed gedijen in droge klimaten en is geschikt voor zowel beginners als ervaren tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel aandacht nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Het is een sterke plant die goed gedijt in binnenomstandigheden.

  Ja, de Kalanchoe mini 'Acapulco' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige plek in huis waar hij voldoende direct zonlicht kan ontvangen. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Let goed op de bladeren en grondvochtigheid om de waterbehoefte van de plant te bepalen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar heeft wel voldoende licht nodig. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. Te veel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de Kalanchoe mini 'Acapulco' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen rond de 20-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei en bloei.

  De Kalanchoe mini 'Acapulco' bloeit meestal vanaf het einde van de winter tot aan het begin van de zomer. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Kalanchoe mini 'Acapulco' heeft een luchtzuiverende werking en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. De plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en produceert zuurstof, waardoor het een positief effect heeft op de gezondheid van de bewoners. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen en te groeien. Houd de plant weg van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

 • Kalanchoe mini 'Acapulco' kan gesnoeid worden om de vorm te behouden en om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Gebruik scherpe snoeischaar om de plant niet te beschadigen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of in de zomer.

  Geef de plant eenmaal per week water, waarbij de grond moet opdrogen tussen gietbeurten. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd het gebruik van hard water, dat de plant kan beschadigen.

  Voor de Kalanchoe mini 'Acapulco' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed water doorlaat en licht en luchtig is. Vermijd teveel vocht in de potgrond om wortelrot te voorkomen. Kies voor een speciale cactus- en vetplantenpotgrond voor optimale groei.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten bestaat uit lichte, goed doorlatende potgrond met een pH-waarde van ongeveer 6,5 tot 7,0. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en niet te dicht of te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te mesten om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte ruimte. Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Bemest de plant tijdens de groeiperiode om de paar weken.

  Het is belangrijk om stof regelmatig van de bladeren van de plant te verwijderen door ze af te nemen met een vochtige doek. Verwijder ook dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Eenmaal per maand kan de plant onder de douche worden gezet om stof te verwijderen en de bladeren weer fris te laten glanzen.

  De Kalanchoe mini 'Acapulco' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Deze planten staan graag in een ruimte met veel daglicht, maar kunnen ook gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de felle zon staat om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hoge temperaturen. Regelmatig controleren op eventuele temperatuurschommelingen is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor kamerplanten. Je kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant voldoende ventilatie heeft om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig voeding nodig en kan goed gedijen op normale potgrond. Het is aan te raden om tijdens de groeiperiode van lente tot herfst één keer per maand vloeibare kamerplantenmest te geven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot problemen zoals verbrande wortels en bladverlies.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe mini 'Acapulco' is een compacte vetplant met kleine, ovale bladeren die een mooie groene kleur hebben met een vleugje roze en paars. De plant kan kleine, witte bloemen produceren die aan lange stelen boven de bladeren uitsteken. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een zonnige locatie en weinig water nodig heeft. De Kalanchoe mini 'Acapulco' is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn decoratieve uitstraling en minimale onderhoudsvereisten. Deze plant kan ook goed gedijen in droge klimaten en is geschikt voor zowel beginners als ervaren tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.