Codiaeum variegatum Golden Bell

Codiaeum var. grootbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Codiaeum variegatum Golden Bell, ook bekend als de krotonplant, is een opvallende plant met glanzende, bonte bladeren in tinten van geel, rood en groen. De bladeren hebben een puntige vorm en kunnen een lengte bereiken van 15-30 cm. Deze plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant, die regelmatig water nodig heeft en af en toe bemesting. Codiaeum variegatum Golden Bell kan zowel binnen als buiten worden gekweekt in warme klimaten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang je hem op een lichte plek zet en regelmatig water geeft, zal hij gedijen. Het is wel belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de Codiaeum variegatum Golden Bell heeft veel licht nodig om goed te groeien en zijn kleurrijke bladeren te behouden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende licht krijgt en indien nodig te verplaatsen naar een meer geschikte locatie.

  De plant moet ongeveer één keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar niet fel licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat met voldoende licht. Te koude temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme kou of hitte. Houd de temperatuur dus stabiel en comfortabel voor de plant.

 • Deze plant dient regelmatig gesnoeid te worden om zijn vorm en grootte te behouden. Verwijder dode bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik scherpe en schone scharen om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen de gietbeurten door lichtjes opdrogen. Geef water aan de wortels en vermijd dat er water op de bladeren komt. Water geven in de ochtend is het beste moment.

  De Codiaeum variegatum Golden Bell heeft baat bij goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond die licht vochtig is. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe stoffig worden, dus het is aan te raden om ze regelmatig voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant. Besproei de bladeren indien nodig met water om ze fris en stofvrij te houden.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant voldoende natuurlijk licht ontvangt voor een gezonde groei.

  De Codiaeum variegatum Golden Bell gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van radiatoren en airconditioningsystemen te houden om te voorkomen dat de bladeren uitdrogen.

  De luchtvochtigheid moet hoog worden gehouden om de plant gezond te houden. Besproei regelmatig de bladeren met water en zet de plant op een schoteltje met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Codiaeum variegatum Golden Bell gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens de groeiperiode regelmatig te bemesten met een uitgebalanceerde voeding voor kamerplanten. Gebruik vloeibare meststoffen die specifiek zijn ontwikkeld voor kamerplanten om te voorkomen dat de planten worden overbemest. Bemest de planten in de lente en de zomer ongeveer eens in de twee weken, en in de herfst en winter eens in de vier weken.

 • Omschrijving

  Codiaeum variegatum Golden Bell, ook bekend als de krotonplant, is een opvallende plant met glanzende, bonte bladeren in tinten van geel, rood en groen. De bladeren hebben een puntige vorm en kunnen een lengte bereiken van 15-30 cm. Deze plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant, die regelmatig water nodig heeft en af en toe bemesting. Codiaeum variegatum Golden Bell kan zowel binnen als buiten worden gekweekt in warme klimaten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.