Pogonatherum 'Monica'

Pogonatherum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pogonatherum 'Monica' is een siergras met fijn groen blad en een compacte groeiwijze. Het blad van deze plant heeft een opvallende lichte middenstreep, wat zorgt voor een decoratief effect. De 'Monica' variant van de Pogonatherum is vrij makkelijk te onderhouden en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Het siergras wordt vaak gebruikt als bodembedekker of in borders en geeft een tropische uitstraling aan de tuin. De Pogonatherum 'Monica' kan in de winter wel wat bescherming nodig hebben om te overleven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud, omdat hij weinig eisen stelt wat betreft licht en water. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden en af en toe te bemesten. Verder heeft de plant geen speciale verzorging nodig.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem dus op een plek waar hij veel zonlicht kan ontvangen. Een raam op het zuiden is ideaal.

  De Pogonatherum 'Monica' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan ook gedijen in de felle zon, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een locatie waar het natuurlijke licht gefilterd wordt, zoals door een gordijn of raam met een zuidelijke of westelijke oriëntatie. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en kan het best groeien bij kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  De plant bloeit in de maanden juni tot augustus en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, als kamerplant draagt Pogonatherum 'Monica' bij aan het zuiveren van de lucht in een binnenruimte. Het verwijdert schadelijke stoffen en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en bevordert de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te garanderen.

 • Deze plant heeft geen snoei nodig. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Indien de plant te groot wordt, kan er voorzichtig wat blad worden afgeknipt.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen het water geven opdrogen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt voor een optimale groei.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar wel voldoende vochtig blijft.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en een lichtvochtige grond hebben. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van potgrond met een goede lucht/water verhouding is aanbevolen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken kun je gebruik maken van een vochtige doek om stof af te nemen van de bladeren. Het is ook aan te raden om af en toe dode bladeren te verwijderen. Daarnaast kan de plant af en toe besproeid worden met lauw water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Pogonatherum 'Monica' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei en gezondheid. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige belichting van alle kanten.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht. Vermijd temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Een hoge luchtvochtigheid is gunstig voor kamerplanten om gezond te blijven en te gedijen. Het kan helpen om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat. Een luchtvochtigheidsniveau tussen de 50-60% wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor kamerplanten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt vaak tussen 6 en 7 op de pH-schaal. Een licht zure tot neutrale bodem is meestal geschikt voor de meeste kamerplanten. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen.

  Gebruik een allround vloeibare kamerplantenmest met een evenwichtige voedingswaarde. Bemest de plant van maart tot augustus eens in de twee weken. Geef minder mest in de herfst en winterperiode.

 • Omschrijving

  Pogonatherum 'Monica' is een siergras met fijn groen blad en een compacte groeiwijze. Het blad van deze plant heeft een opvallende lichte middenstreep, wat zorgt voor een decoratief effect. De 'Monica' variant van de Pogonatherum is vrij makkelijk te onderhouden en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Het siergras wordt vaak gebruikt als bodembedekker of in borders en geeft een tropische uitstraling aan de tuin. De Pogonatherum 'Monica' kan in de winter wel wat bescherming nodig hebben om te overleven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.