Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Tripoli'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum 'Tripoli' is een prachtige en kleurrijke plant met talloze bloemblaadjes in diverse tinten geel, oranje en rood. Deze plant behoort tot de Indicum Groep van Chrysanten en bloeit van de late zomer tot de herfst. De bloemen van de 'Tripoli' zijn groot en bolvormig, wat zorgt voor een indrukwekkend en weelderig uiterlijk. Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond en is een mooie aanvulling in bloembedden, borders of als snijbloem in boeketten. De Chrysanthemum 'Tripoli' trekt veel vlinders en bijen aan en is een echte blikvanger in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Chrysanten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen regelmatig water geven en voldoende licht. Ze zijn gevoelig voor tocht en te veel direct zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant regelmatig te bemesten voor een goede groei.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Tripoli' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Chrysanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels te nat worden. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Tripoli' houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zon. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren doen verbranden.

  Ja, 'Tripoli' houdt van warmte en gedijt het best bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om optimale groei te bevorderen. Warmte en een goede lichtinval zijn essentieel voor het welzijn van deze kamerplant.

  De plant bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Chrysanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig luchten van de kamer waar de plant staat, zal de luchtzuiverende werking verder versterken.

  Ja, Chrysanthemums (Indicum Grp) 'Tripoli' gedijen het best op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplanten geven de voorkeur aan een gematigde omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit direct zonlicht te houden om verbranding te voorkomen.

 • De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Tripoli' kan na de bloei worden teruggesnoeid om de plant compact te houden. Verwijder oude bloemen en gele bladeren regelmatig om de groei te stimuleren. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te verpotten en te snoeien voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant geen natte voeten krijgt.

  Chrysanten hebben een goed doorlatende potgrond nodig met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet te nat is voor een optimale groei.

  Chrysanten groeien het beste in een goed doorlatende en voedzame grond. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 en voeg regelmatig plantenvoeding toe voor een goede groei en bloei. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Chrysanthemum 'Tripoli' heeft regelmatig water nodig, maar laat de potgrond niet te drassig worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  De bladeren van de plant kunnen af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant er gezond uit te laten zien. Gebruik geen chemicaliën of reinigingsmiddelen op de plant.

  Chrysanten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats ze daarom op een zonnige plek in huis. Ze kunnen ook gedijen in een kamer met helder indirect licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor een gezonde groei en bloei.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor kamerplanten zoals deze. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan de gezondheid van de plant schaden.

  Chrysanten groeien het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem pH kan helpen om de zuurgraad op het juiste niveau te houden.

  Kamerplanten zoals Chrysanthemum hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Het is aan te bevelen om een algemene vloeibare meststof te gebruiken die specifiek is ontwikkeld voor kamerplanten. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum 'Tripoli' is een prachtige en kleurrijke plant met talloze bloemblaadjes in diverse tinten geel, oranje en rood. Deze plant behoort tot de Indicum Groep van Chrysanten en bloeit van de late zomer tot de herfst. De bloemen van de 'Tripoli' zijn groot en bolvormig, wat zorgt voor een indrukwekkend en weelderig uiterlijk. Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond en is een mooie aanvulling in bloembedden, borders of als snijbloem in boeketten. De Chrysanthemum 'Tripoli' trekt veel vlinders en bijen aan en is een echte blikvanger in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.