Vriesea 'Elan'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Elan' is een prachtige tropische plant met lange, smalle bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een groen-zilveren kleur met mooie rode en roze accenten. Deze plant produceert heldere, opvallende bloemen die uit de rozet tevoorschijn komen. 'Elan' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij voldoende licht en regelmatige watergift. Het is een populaire keuze voor binnenshuis decoratie vanwege zijn opvallende uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Vriesea 'Elan' is relatief makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant af en toe wat plantenvoeding krijgt voor optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek waar hij voldoende indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht, vooral in de middaguren.

  De Vriesea 'Elan' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar dat er geen plassen onderin de pot ontstaan. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  "Deze plant houdt van lichte, maar indirecte zonlicht. Felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Plaats de plant daarom in een ruimte met helder licht maar vermijd direct zonlicht."

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen voor optimale groei en bloei. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  Vriesea 'Elan' bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus. De bloei kan enkele maanden aanhouden, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, de Vriesea plant staat bekend om zijn luchtzuiverende kwaliteiten. Het helpt schadelijke stoffen in de lucht te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is dus een goede keuze voor in huis.

  De plant gedijt het best bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen door ze onderaan de stam af te snijden. Gebruik hierbij schone en scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Snoei nooit meer dan een derde van de bladeren tegelijk om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te vaak door en door nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen waterbeurten in licht opdrogen. In de zomermaanden kan wat meer water nodig zijn dan in de winter.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Ververs de potgrond eens in de paar jaar.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een lichte en luchtige textuur. Een mengsel van potgrond en perliet of orchideeëngrond kan ideaal zijn. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig wordt.

  Vriesea 'Elan' heeft gemiddeld water nodig en mag niet uitdrogen. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef af en toe plantenvoeding voor een optimale groei.

  De Vriesea 'Elan' kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof te verwijderen van de bladeren met een zachte doek of een plumeau. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De Vriesea 'Elan' heeft behoefte aan indirect licht. Zet de plant op een plek met helder maar gefilterd licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant moet worden gehouden op een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd plaatsen met plotselinge temperatuurschommelingen en tocht, dit kan de plant beschadigen. Zorg voor een warme en stabiele omgeving om de groei en bloei te stimuleren.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het best tussen de 50-60%. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te behouden.

  Kamerplanten gedijen het best in een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem niet te hoog is voor een goede groei en bloei. Voorkom te zure grond door regelmatig te bemesten met de juiste voedingsstoffen.

  Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest de plant 1 keer per maand van lente tot herfst.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Elan' is een prachtige tropische plant met lange, smalle bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een groen-zilveren kleur met mooie rode en roze accenten. Deze plant produceert heldere, opvallende bloemen die uit de rozet tevoorschijn komen. 'Elan' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij voldoende licht en regelmatige watergift. Het is een populaire keuze voor binnenshuis decoratie vanwege zijn opvallende uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.