Rosa Royal Parade

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Royal Parade is een prachtige roos met grote, dieprode bloemen die in grote trossen bloeien. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken veel vlinders en bijen aan. Deze plant kan tot wel 120cm hoog worden en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Rosa Royal Parade is een uitstekende keuze voor in de tuin of als snijbloem in boeketten. Deze roos bloeit van de lente tot de herfst en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Rosa Royal Parade heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een plek met veel zonlicht. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een goede groei. Over het algemeen is de plant redelijk makkelijk in onderhoud.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het liefst bij een raam op het zuiden of westen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter wat meer schaduw. Het beste is om de plant op een lichte plek te plaatsen, maar uit de felle zon. Het kan wel een paar uur per dag indirect zonlicht verdragen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Het regelmatig controleren van de temperatuur en zorgen voor een constante warme omgeving zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Rosa Royal Parade bloeit meestal in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking, waaronder het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en het verhogen van de luchtvochtigheid.

  Ja, de plant gedijt het beste op een locatie met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te hoge of te lage temperaturen om optimale groei en bloei te bevorderen. De ideale omgevingstemperatuur zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en goed zal gedijen.

 • De plant moet worden gesnoeid om de vorm en gezondheid te behouden. Snoei dode of beschadigde takken en verwijder oud hout om de groei te bevorderen. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar na de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten door opdrogen. In de winter is het belangrijk om minder water te geven.

  De plant heeft een lichte en goed doorlatende potgrond nodig. Kamerplantenpotgrond gemengd met wat grof zand is ideaal. Regelmatig vochtig houden, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

  Kamerplanten zoals Rosa Royal Parade groeien het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Het is belangrijk dat de grond niet te nat blijft, maar ook niet compleet uitdroogt. Zorg voor regelmatig bemesting om de plant gezond en gelukkig te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, uit de directe zon. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Het is aan te raden om het stof van de bladeren van deze plant te verwijderen met een zachte borstel of een vochtige doek. Gebruik hiervoor lauw water en vermijd direct zonlicht tijdens het reinigen. Regelmatig schoonmaken houdt de plant gezond en voorkomt ziektes.

  De plant heeft veel natuurlijk helder licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht in de middag om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante, gematigde temperatuur zal de plant helpen gedijen en bloeien.

  Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien of de plant naast een luchtbevochtiger te plaatsen. Dit helpt om de bladeren gezond te houden en uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de luchtvochtigheid op peil is voor deze kamerplant.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet licht zuur tot neutraal zijn voor een optimale groei. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen 6 en 7 ligt om voedingsstoffen goed op te nemen. Het controleren en aanpassen van de zuurgraad kan gedaan worden met speciale pH-testkits en bodemverbeteraars.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rosa Royal Parade is een prachtige roos met grote, dieprode bloemen die in grote trossen bloeien. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken veel vlinders en bijen aan. Deze plant kan tot wel 120cm hoog worden en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Rosa Royal Parade is een uitstekende keuze voor in de tuin of als snijbloem in boeketten. Deze roos bloeit van de lente tot de herfst en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.