Vriesea x poelmanii 'White Line'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea x poelmanii 'White Line' is een prachtige bromelia met langwerpige bladeren die een witte lijn langs de rand hebben. De plant vormt een rozet van bladeren en kan een hoogte bereiken van ongeveer 40 cm. In de zomer produceert de Vriesea x poelmanii 'White Line' felgekleurde bloemen in tinten van rood, oranje en geel. Deze plant gedijt het beste in een lichte standplaats met voldoende luchtvochtigheid. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt ervoor dat deze blikvanger goed groeit en bloeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft maar af en toe water nodig en gedijt goed bij indirect licht. Regelmatig het stof van de bladeren afnemen helpt de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en minder bloei.

  De Vriesea x poelmanii heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct felle zon, het beste is om hem op een plek neer te zetten met indirect zonlicht. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is belangrijk om hem op een plek te zetten waar hij helder, maar niet fel licht ontvangt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht. Het beste is om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan afhankelijk van de omstandigheden enkele weken tot enkele maanden aanhouden.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te filtreren en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groeiomstandigheid en bloei. Plaats de plant niet in direct zonlicht of in de buurt van een verwarmingselement.

 • Het is niet nodig om de bladeren van deze plant te snoeien, tenzij ze beschadigd zijn. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten opdroogt. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de wortels in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Besproei ook regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Vriesea x poelmanii 'White Line' gedijt het beste in luchtige potgrond die goed water doorlaat. Kies voor een potgrond met een lage zuurgraad voor optimale groei. Vermijd potgrond die te compact is, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrondmix met veel organisch materiaal. Vermijd zware, compacte grond die water vasthoudt. Een lichte, luchtige bodem bevordert een gezonde groei en voorkomt wortelrot.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water staan. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren van de plant afnemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je de bladeren niet beschadigt. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de plant.

  De Vriesea x poelmanii 'White Line' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 12 graden Celsius. Houd de plant weg van tocht en grote temperatuurverschillen.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, tussen de 60% en 80%, om de plant gezond te houden. Regelmatig sproeien of plaatsen op een schotel met water kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Vermijd echter dat de plant constant in contact staat met water om wortelrot te voorkomen.

  De Vriesea x poelmanii 'White Line' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Het regelmatig meten en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten eens per maand. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Vriesea x poelmanii 'White Line' is een prachtige bromelia met langwerpige bladeren die een witte lijn langs de rand hebben. De plant vormt een rozet van bladeren en kan een hoogte bereiken van ongeveer 40 cm. In de zomer produceert de Vriesea x poelmanii 'White Line' felgekleurde bloemen in tinten van rood, oranje en geel. Deze plant gedijt het beste in een lichte standplaats met voldoende luchtvochtigheid. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt ervoor dat deze blikvanger goed groeit en bloeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.