Hydrangea macrophylla 'Adria'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Adria' is een compacte hortensia met grote, bolvormige bloemen die veranderen van lichtroze naar diep paarsblauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. 'Adria' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en de bloemen kunnen ook gebruikt worden in boeketten of gedroogd worden. Deze variëteit is perfect voor borders, perkjes of als solitaire plant in de tuin. Hydrangea macrophylla 'Adria' is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn kleurrijke bloemen en compacte vorm.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hydrangea macrophylla 'Adria' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en licht, en snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen. Het is een sterke plant die goed gedijt in een gematigde kamertemperatuur.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Plaats hem niet te ver van een raam af.

  Hydrangea macrophylla 'Adria' heeft wekelijks ongeveer 1 tot 2 keer water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond opgedroogd is voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en moet daarom op een plek staan waar het licht gefilterd wordt. Een plek met helder, indirect licht is ideaal voor deze plant. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Hydrangea macrophylla 'Adria' houdt van een warme omgeving, met een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar geen tocht is en niet in de buurt van een verwarmingselement. Geef de plant regelmatig water om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni, juli en augustus. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Adria' is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Deze plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een schonere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal het luchtzuiverende effect versterken.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Te warme of te koude temperaturen kunnen de groei en bloei beïnvloeden.

 • Hydrangea macrophylla 'Adria' kan het beste na de bloei gesnoeid worden. Verwijder oude bloemknoppen en dun de struik uit om nieuwe groei te stimuleren. Snoei dode en beschadigde takken in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Geef deze plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in een laag water blijven staan. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Kies voor lichtzure potgrond met goede drainage. Vermijd te zware of te zure grond. Ververs de potgrond jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  Deze plant houdt van vochtige en goed doorlatende grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Vermijd te zure of te compacte grond voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De Hydrangea macrophylla 'Adria' heeft regelmatig water nodig en mag niet uitdrogen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Snoei dode en beschadigde takken in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of spons. Vermijd het gebruik van chemicaliën, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Geef de plant af en toe een lichte besproeiing met water om de bladeren fris te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet hem op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en hete radiatoren te houden.

  Hydrangea macrophylla 'Adria' doet het goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50-70%. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt door regelmatig te sproeien en een luchtbevochtiger te gebruiken indien nodig. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig van stof te ontdoen om de luchtvochtigheid te behouden.

  De Hydrangea macrophylla 'Adria' heeft een voorkeur voor zure bodems met een pH tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om de pH-waarde regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te maken voor een optimale groei.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Geef de plant niet te veel mest, dit kan schadelijk zijn voor de wortels.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Adria' is een compacte hortensia met grote, bolvormige bloemen die veranderen van lichtroze naar diep paarsblauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. 'Adria' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en de bloemen kunnen ook gebruikt worden in boeketten of gedroogd worden. Deze variëteit is perfect voor borders, perkjes of als solitaire plant in de tuin. Hydrangea macrophylla 'Adria' is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn kleurrijke bloemen en compacte vorm.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.