Hydrangea macrophylla 'Brugg'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Brugg' is een hortensiasoort met grote bloemen die veranderen van kleur naargelang de zuurtegraad van de grond waarin ze groeien. De bloemen kunnen variëren van roze tot blauw, afhankelijk van de pH-waarde van de bodem. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. De 'Brugg' heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de prachtige bloemen en het gemak in onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hydrangea macrophylla 'Brugg' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en water en bemest de plant af en toe. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant Hydrangea macrophylla 'Brugg' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een zonnige plek in huis waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag kan ontvangen. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  Hydrangea macrophylla 'Brugg' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, dus geef eens per week water. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van droge wortels.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verwelken. Plaats de plant dus liever op een plek met wat schaduw.

  Ja, de plant houdt van warme omgevingen en heeft een voorkeur voor temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Te warme of te koude temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant. Zorg dus voor een warme en stabiele omgevingstemperatuur.

  De bloei van deze plant begint meestal in mei en kan duren tot september. Tijdens deze maanden produceert de plant bloemen in verschillende kleuren en vormen. Gedurende deze bloeiperiode is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voorzien van de juiste voeding.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Brugg' is luchtzuiverend. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis. Het verwijdert schadelijke stoffen en brengt frisse zuurstof in de ruimte.

  Ja, de plant houdt van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Hydrangea macrophylla 'Brugg' kan het beste gesnoeid worden na de bloei in de zomer. Verwijder de oude bloemen en knip de takken terug tot boven een paar knoppen. Snoei niet te diep, anders kan de plant minder bloemen produceren het volgende seizoen.

  De Hydrangea macrophylla 'Brugg' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef in de zomer bij warm weer iets vaker water en besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt, maar ook dat er geen overtollig water in de pot blijft staan.

  De plant heeft behoefte aan vochtvasthoudende potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond lichtzuur is met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5 voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De Hydrangea macrophylla 'Brugg' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. De bodem dient een neutrale tot zure pH-waarde te hebben. Vermijd te zure grond en zorg voor voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Geef eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding om de bloei te bevorderen.

  Hydrangea macrophylla 'Brugg' kan regelmatig stof en vuil op de bladeren krijgen, daarom is het belangrijk om de bladeren af en toe schoon te maken. Dit kan voorzichtig gebeuren met een vochtige doek of met lauw water. Vermijd hierbij het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de plant schaden.

  De Hydrangea macrophylla 'Brugg' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een slechte bloei en groei van de plant.

  De optimale kamertemperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Vermijd tocht en direct zonlicht.

  Hydrangea macrophylla 'Brugg' gedijt het best bij een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig sproeien kan helpen om de ideale omstandigheden te behouden. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van een radiator of andere warmtebron staat om uitdroging te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met speciale meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor gezonde groei en bloei van de plant.

  Hydrangea macrophylla 'Brugg' heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Brugg' is een hortensiasoort met grote bloemen die veranderen van kleur naargelang de zuurtegraad van de grond waarin ze groeien. De bloemen kunnen variëren van roze tot blauw, afhankelijk van de pH-waarde van de bodem. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. De 'Brugg' heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de prachtige bloemen en het gemak in onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.