Hydrangea macrophylla 'Freudenstein'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' is een compacte hortensia met prachtige bolvormige bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen variëren van roze tot paars, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze plant heeft donkergroene bladeren en een bossige groeiwijze. Het is een mooie aanwinst voor in de tuin of op het terras. 'Freudenstein' kan goed gedijen in de halfschaduw tot schaduwrijke plekken met vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist een regelmatige watergift en af en toe wat mest. Het gedijt goed op een lichte plek maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een helder plekje met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de warmste uren van de dag.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week, afhankelijk van de omgevingscondities. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren voordat je besluit de plant water te geven.

  Deze plant houdt niet van direct felle zonlicht. Het is beter om hem op een plek te zetten waar hij wel voldoende licht krijgt, maar niet de hele dag in de zon staat. Een lichte standplaats met wat schaduw is ideaal.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' houdt van warmte, het gedijt het best op een plek met een constante temperatuur tussen de 18 en 23 graden Celsius. Te koude temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de lucht te zuiveren. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De ideale temperatuur voor deze kamerplant is gematigd en niet te warm of te koud. Zorg voor een constante temperatuur binnen dit bereik om de plant gezond te houden.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of uitgebloeide takken. Het is belangrijk om niet te diep te snoeien, zodat nieuwe bloemknoppen voor het volgende seizoen behouden blijven.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de plant in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de bladeren te besproeien met water, vooral in warme periodes.

  De Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' gedijt het beste in licht vochtige potgrond. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor Hortensia's of zuurminnende planten.

  Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gematigde hoeveelheid voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd zure grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig door regelmatig water te geven en besproei de bladeren regelmatig met water. Gebruik eens in de 2 weken plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te houden, is het belangrijk om regelmatig stof van de bladeren af te nemen met een zachte doek. Ook kun je dode bloemen en bladeren verwijderen om de plant gezond te houden. Verder is het goed om af en toe de bladeren te besproeien met lauwwarm water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant heeft voldoende licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een ruimte met helder, indirect licht voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is rond de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gematigd zijn, tussen de 50% en 70%. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

  Deze plant vereist een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  De Hydrangea macrophylla heeft behoefte aan bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een meststof met een evenwichtige samenstelling van voedingsstoffen voor beste resultaten. Overbemesting moet echter worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' is een compacte hortensia met prachtige bolvormige bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen variëren van roze tot paars, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze plant heeft donkergroene bladeren en een bossige groeiwijze. Het is een mooie aanwinst voor in de tuin of op het terras. 'Freudenstein' kan goed gedijen in de halfschaduw tot schaduwrijke plekken met vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.