Hydrangea macrophylla 'Soeur Th?r?se'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' is een prachtige hortensia met grote, ronde bloemen die veranderen van kleur afhankelijk van de zuurgraad van de grond, variërend van roze tot blauw. Deze compacte struik heeft glanzende, donkergroene bladeren die een mooie achtergrond vormen voor de bloemen. 'Soeur Thérèse' bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze hortensia gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en heeft bescherming nodig tegen felle middagzon. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het enige wat je regelmatig hoeft te doen is de plant voldoende water geven en af en toe de uitgebloeide bloemen verwijderen. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Fel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen de felle zon en te plaatsen op een plek met halfschaduw of schaduw.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' houdt van warmte en vochtigheid. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water om de grond vochtig te houden.

  De Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode van deze plant kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' is een luchtzuiverende plant. Deze plant kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groei en bloei.plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

 • Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' kan het beste worden gesnoeid in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder oude, dode takken en snoei de plant tot de gewenste vorm en grootte. Probeer de snoei zo min mogelijk te beperken, aangezien de plant bloeit op oude takken.

  De Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond en geef water als deze droog aanvoelt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond die geschikt is voor kamerplanten voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige bodem met een neutrale pH. Zorg voor een rijke bodem met voldoende organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Vermijd wateroverlast en zorg voor regelmatige bemesting voor een gezonde plant.

  De plant moet regelmatig water krijgen en af en toe worden bemest. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen met een zachte doek of een plantenspuit met lauwwarm water. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen om de bladeren en bloemen niet te beschadigen. Regelmatig stof afnemen houdt de plant gezond en bevordert de luchtcirculatie.

  De Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht voor de beste groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant uit de buurt blijft van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Te koude temperaturen kunnen schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze specifieke Hortensia moet matig zijn, idealiter tussen 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl te hoge niveaus schimmelgroei kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en indien nodig een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' gedijt het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,0 en 6,0. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot moeizame opname van voedingsstoffen uit de grond en kan de bloemkleur beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel bij te sturen met speciale meststoffen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van maart tot september. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en groeiproblemen.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' is een prachtige hortensia met grote, ronde bloemen die veranderen van kleur afhankelijk van de zuurgraad van de grond, variërend van roze tot blauw. Deze compacte struik heeft glanzende, donkergroene bladeren die een mooie achtergrond vormen voor de bloemen. 'Soeur Thérèse' bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze hortensia gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en heeft bescherming nodig tegen felle middagzon. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.