Hydrangea macrophylla 'Sibilla'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Sibilla' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemtrossen die veranderen van lichtroze naar diep roze naarmate ze ouder worden. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, wat zorgt voor een mooi contrast met de kleurrijke bloemen. Deze plant kan goed gedijen in de halfschaduw en vereist regelmatig water geven. 'Sibilla' is een compacte variëteit die perfect is voor in de tuin, maar kan ook in potten worden gekweekt. Deze hortensia bloeit vanaf de zomer tot in de herfst en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hydrangea macrophylla 'Sibilla' vraagt regelmatig water en gedijt goed bij indirect licht. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden. Geef deze plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Sibilla' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het zonlicht indirect op de bladeren valt. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De Hydrangea macrophylla 'Sibilla' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Gemiddeld heeft deze plant eens per week water nodig.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het kan de bladeren verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect licht.

  De Hydrangea macrophylla 'Sibilla' houdt van warme temperaturen, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met een gematigde temperatuur, tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ook voor voldoende luchtvochtigheid voor een gezonde groei.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Sibilla' is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Deze plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig water geven en verzorgen van de plant zal helpen om de luchtzuiverende eigenschappen te behouden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Sibilla' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste bij een gematigde temperatuur in huis. Het is belangrijk om de plant op een constante en comfortabele temperatuur te houden om optimaal te kunnen groeien.

 • Hydrangea macrophylla 'Sibilla' moet in het voorjaar gesnoeid worden om nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken tot de gewenste lengte. Let op dat je niet te veel snoeit, anders kan de bloei worden belemmerd.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de bladeren nat worden.

  Rijkbloeiende plant die het beste gedijt in vochtige potgrond met goede drainage. Kies voor een pot met gaten in de bodem om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voeding toe om de bloei te stimuleren.

  Hydrangea macrophylla 'Sibilla' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende en vruchtbare bodem. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur is, met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een lichte plek zonder direct zonlicht. Knip uitgebloeide bloemen af om de bloei te stimuleren en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Hydrangea macrophylla 'Sibilla' heeft veel licht nodig, het liefst indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag licht krijgt. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme warmte of kou, en vermijd tocht. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 40-60%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig de bladeren te besproeien met water. Plaats een luchtbevochtiger in de buurt van de plant voor extra vochtigheid.

  De Hydrangea macrophylla 'Sibilla' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de kleur van de bloemen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van het vroege voorjaar tot het late najaar. Gebruik een gebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Sibilla' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemtrossen die veranderen van lichtroze naar diep roze naarmate ze ouder worden. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, wat zorgt voor een mooi contrast met de kleurrijke bloemen. Deze plant kan goed gedijen in de halfschaduw en vereist regelmatig water geven. 'Sibilla' is een compacte variëteit die perfect is voor in de tuin, maar kan ook in potten worden gekweekt. Deze hortensia bloeit vanaf de zomer tot in de herfst en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.