Impatiens (Walleriana Grp)

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Groep) is een populaire bloeiende plant die bekend staat om zijn heldere en kleurrijke bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen en trekt bijen en vlinders aan. Impatiens gedijt goed in de schaduw en vereist regelmatig water geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en levendige uitstraling geeft aan elke tuin of woonruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Impatiens (Walleriana Grp) is een groenblijvende plant. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Impatiens (Walleriana Grp) is niet winterhard en moet binnenshuis worden beschermd tegen vorst. Het kan niet overleven bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is raadzaam om deze plant in de lente en zomer buitenshuis te houden en in de herfst en winter binnen te plaatsen.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en gedijt goed in halfschaduw of schaduwrijke omgevingen. Het is ook belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen voor een langdurige bloei.

  Impatiens hebben ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant om optimaal te groeien. Voor grotere planten is meer ruimte nodig dan voor kleinere planten. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de planten niet overmatig gaan concurreren om licht, water en voedingsstoffen.

  Deze plant groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin en gedijt goed met minimale blootstelling aan direct zonlicht. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke borders en bloempotten op schaduwrijke plekken. Met voldoende water en voedingsstoffen zal deze plant goed gedijen in de schaduw.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) is een goede plant om vlinders en bijen aan te trekken vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een bij-vriendelijke plant die bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het kan helpen om de populatie van bestuivers te ondersteunen en te behouden.

  Impatiens zijn goede nectarbronnen voor bijen en andere bestuivers, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast trekken ze vlinders aan, wat de diversiteit van insecten in de tuin verhoogt. Het aanplanten van Impatiens kan daarom een positieve invloed hebben op de biodiversiteit in de omgeving.

  Impatiens (Walleriana Grp) bloeit van mei tot september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De exacte bloeitijd kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en de locatie van de plant.

  Impatiens (Walleriana Grp) kan niet goed tegen de volle zon, het heeft liever een plekje in de halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan de plant beschadigen en verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Nee, de plant Impatiens (Walleriana Grp) is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant in te nemen, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is beter om deze plant enkel als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  De plant Impatiens (Walleriana Grp) heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin. Andere planten zoals bamboe of hosta kunnen meer geluid dempend zijn.

 • Impatiens moeten regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder regelmatig dode of zieke bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is beter om minder water te geven dan te veel om wortelrot te voorkomen.

  Impatiens (Walleriana Grp) gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende planten voor de beste resultaten. Het regelmatig bijmesten van de potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Impatiens plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en licht zuur tot neutraal is. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wateroverlast te voorkomen.

  De standplaats voor deze plant is halfschaduw tot schaduw. Zorg voor goed doorlatende grond die voldoende vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om Impatiens te beschermen in de winter, is het raadzaam om mulch rond de plant te leggen om de wortels te isoleren. Daarnaast kun je de plant bedekken met een lichtgewicht doek of plastic tijdens koude nachten. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Impatiens hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de planten regelmatig voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de planten ongeveer om de vier weken voor gezonde groei en bloei.

  Mulchen helpt de grond vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors. Breng een laag van ongeveer 5 cm aan rond de plant, maar laat de stengels vrij van mulch om schimmelziekten te voorkomen.

  Impatiens gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met behulp van kalk of organische materialen. Het is aanbevolen om de bodem jaarlijks te testen om de optimale groeiomstandigheden voor de plant te behouden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het aan te raden om regelmatig de planten te controleren op luizen, trips en spint. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of insecticidale zeep gebruikt worden. Het is belangrijk om een gezonde leefomgeving voor de plant te behouden door regelmatig te snoeien en water te geven.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Groep) is een populaire bloeiende plant die bekend staat om zijn heldere en kleurrijke bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen en trekt bijen en vlinders aan. Impatiens gedijt goed in de schaduw en vereist regelmatig water geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en levendige uitstraling geeft aan elke tuin of woonruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.