Adiantum 'Bronze Venus'

Adiantum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Adiantum 'Bronze Venus' is een prachtige varen met heldergroene bladeren die een bronzen gloed hebben. De bladeren zijn fijn en gracieus van vorm, waardoor de plant een elegante uitstraling heeft. Deze varen groeit het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Adiantum 'Bronze Venus' is een compacte plant die ideaal is voor in een hanging basket of op een hoge plank. Deze varen heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in een vochtige omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit de directe zon. Af en toe de bladeren besproeien helpt om uitdroging te voorkomen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer twee keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om uitdroging te voorkomen bij deze kamerplant.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het liefst staat hij op een lichte plek maar uit de volle zon. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15°C daalt. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of verwarming.

  Adiantum 'Bronze Venus' bloeit normaal gesproken in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, de plant Adiantum 'Bronze Venus' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en verbetert zo de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat om zijn groei en gezondheid te bevorderen.

 • Het is niet nodig om regelmatig te snoeien bij de Adiantum 'Bronze Venus'. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren indien nodig. Snoei altijd met scherpe schaar of mes om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water om schade aan de bladeren te voorkomen.

  Voor deze kamerplant is het aan te raden om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de plant helpen gezond en gelukkig te blijven.

  De bodem voor Kamerplanten moet goed doorlatend en licht zuur zijn om de groei te bevorderen en wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig de planten te verpotten. Het gebruik van potgrond speciaal voor kamerplanten is aan te raden.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet altijd vochtige grond hebben. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik af en toe plantenvoeding om de groei te stimuleren.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe worden schoongemaakt met een zachte doek of spons om stof en vuil te verwijderen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn om beschadiging van de bladeren te voorkomen. Regelmatig sproeien met water helpt ook bij het schoonhouden van de bladeren.

  De Adiantum 'Bronze Venus' heeft behoefte aan helder, indirect licht en vermijd direct zonlicht. Zet de plant bijvoorbeeld in de buurt van een raam op het noorden of oosten. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en gezondheidsproblemen voor de plant.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperaturen. De plant gedijt het beste bij een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid moet voor deze plant hoog zijn, idealiter tussen de 60-80%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien, de plant op een schotel met water te zetten of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Adiantum 'Bronze Venus' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor een optimale groei van de plant. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals Adiantum hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten om de plant te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Adiantum 'Bronze Venus' is een prachtige varen met heldergroene bladeren die een bronzen gloed hebben. De bladeren zijn fijn en gracieus van vorm, waardoor de plant een elegante uitstraling heeft. Deze varen groeit het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Adiantum 'Bronze Venus' is een compacte plant die ideaal is voor in een hanging basket of op een hoge plank. Deze varen heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in een vochtige omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.