Aeschynanthus

Aeschynanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aeschynanthus is een tropische plant die bekend staat om zijn opvallende bloemen en aantrekkelijke bladeren. De plant groeit het beste in een vochtige omgeving met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Aeschynanthus heeft lange, hangende stelen met kleine, buisvormige bloemen in verschillende kleuren, waaronder rood, oranje en geel. De plant kan zowel binnen als buiten groeien, afhankelijk van het klimaat en de omstandigheden. Het is belangrijk om de Aeschynanthus regelmatig te bemesten en te snoeien om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft en goed groeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Aeschynanthus is over het algemeen eenvoudig te onderhouden en gedijt goed binnenshuis. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verdraagt ook schaduw. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen voor optimale groei.

  Ja, de Aeschynanthus heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht, maar vermijd directe zonnestralen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De Aeschynanthus heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten bijna droog is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte standplaats zonder felle zon. Het is beter om de plant te beschermen tegen de hete middagzon om verbranding van de bladeren te voorkomen. Langdurige blootstelling aan de volle zon kan schade veroorzaken aan de plant.

  Ja, de Aeschynanthus houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude luchtstromen. Het is aan te raden om de plant op een lichte plek te zetten maar uit direct zonlicht.

  De Aeschynanthus bloeit meestal in de maanden juni tot september en de bloei kan tot enkele weken duren.

  Ja, de Aeschynanthus plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de lucht in huis zuiverder te maken door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede toevoeging aan het binnenklimaat.

  Ja, deze plant groeit het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk voor zijn gezondheid en groei om op een plek met deze temperatuur te staan. Houd daarom de omgevingstemperatuur goed in de gaten.

 • Kamerplanten zoals deze kunnen regelmatig gesnoeid worden om de vorm en de grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip lange takken terug om de plant compacter te houden. Gebruik scherpe snoeischaar en desinfecteer het gereedschap om ziektes te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Kies potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is. Ververs de potgrond om de paar jaar voor optimale groei.

  De Bodemkwaliteit voor de Aeschynanthus moet goed doorlatend zijn en mag niet te snel uitdrogen. Goede kwaliteit potgrond gemengd met grof zand en wat schors kan de beste resultaten bieden. Zorg ervoor dat de pot een drainagegat heeft om te voorkomen dat de wortels verdrinken.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Af en toe de plant voeden met plantenvoeding zal de groei stimuleren.

  Om je plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Besproei de plant af en toe met water om de bladeren schoon en fris te houden. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht, vooral in de middag. Zet de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet te veel of te weinig licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant ook niet in direct zonlicht of in de buurt van een warmtebron.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 40-60% liggen voor optimale groei. Als de luchtvochtigheid te laag is, kan dit leiden tot droge bladeren en groeiproblemen. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger helpen.

  De Aeschynanthus gedijt het best in een licht zure bodem met een pH waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de grond niet te zuur of te basisch is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Het is aan te raden om regelmatig de pH waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik tijdens de groeiperiode een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Aeschynanthus is een tropische plant die bekend staat om zijn opvallende bloemen en aantrekkelijke bladeren. De plant groeit het beste in een vochtige omgeving met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Aeschynanthus heeft lange, hangende stelen met kleine, buisvormige bloemen in verschillende kleuren, waaronder rood, oranje en geel. De plant kan zowel binnen als buiten groeien, afhankelijk van het klimaat en de omstandigheden. Het is belangrijk om de Aeschynanthus regelmatig te bemesten en te snoeien om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft en goed groeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.