Aglaonema

Aglaonema

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aglaonema is een populaire kamerplant met prachtige bladeren in verschillende tinten groen, rood en zilver. De plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is relatief gemakkelijk te verzorgen. Aglaonema's gedijen goed in indirect licht en hebben matig water nodig. Ze kunnen in verschillende groottes groeien, afhankelijk van de soort. Over het algemeen zijn Aglaonema's een mooie en onderhoudsvriendelijke toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Aglaonema is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen wat betreft verzorging. Het is een sterke plant die goed gedijt in normale kamertemperatuur en lichte tot halfschaduwrijke omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een lichte plek in huis maar niet in de felle zon. Het beste is om de plant op een plek neer te zetten waar het helder en diffuus licht is.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, maar houd de grond wel vochtig. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met indirect zonlicht worden geplaatst. Fel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken bij deze plant. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de Aglaonema houdt van warmte en gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en constante plek staat om goed te groeien.

  Aglaonema bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  Ja, de Aglaonema staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze kamerplant helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen te filteren. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te ver onder of boven deze range valt.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, kan het nodig zijn om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Knip de bladeren dicht bij de stam af met een scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt na het snoeien.

  De Aglaonema heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond een beetje opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Gebruik voor de Aglaonema een potgrond die goed doorlaatbaar is en rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd zware en compacte grondsoorten, en kies voor een luchtige mix die de wortels gezond houdt. Water geven dient te gebeuren wanneer de bovenste laag grond droog aanvoelt.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals de Aglaonema is luchtig, goed doorlatend en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de grond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Een potgrond specifiek voor kamerplanten is ideaal voor een gezonde groei.

  De plant heeft weinig water nodig en houdt van licht tot halfschaduw. Zorg voor een constante kamertemperatuur en vermijd tocht. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een vochtige doek of spons. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Vergeet niet om regelmatig de bladeren schoon te maken, dit bevordert de gezondheid van de plant.

  De Aglaonema heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Een standplaats met veel licht maar uit de buurt van felle zonnestralen is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. In de winterperiode kan de plant beter niet op een plaats staan waar de temperatuur onder de 15 graden Celsius zakt.

  Een luchtvochtigheid van rond de 50-60% wordt aanbevolen voor de optimale groei van deze plant. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen door middel van specifieke meststoffen. Een optimale zuurgraad zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof en volg de aanbevelingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren.

 • Omschrijving

  De Aglaonema is een populaire kamerplant met prachtige bladeren in verschillende tinten groen, rood en zilver. De plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is relatief gemakkelijk te verzorgen. Aglaonema's gedijen goed in indirect licht en hebben matig water nodig. Ze kunnen in verschillende groottes groeien, afhankelijk van de soort. Over het algemeen zijn Aglaonema's een mooie en onderhoudsvriendelijke toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.