Allamanda cathartica

Allamanda cathartica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Allamanda cathartica, ook bekend als de gouden trompetplant, is een groenblijvende klimplant met prachtige grote gele bloemen. De plant bloeit rijkelijk en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Allamanda cathartica gedijt het beste in een warm klimaat en heeft goed doorlatende grond nodig. De plant heeft regelmatig water nodig en doet het goed in een lichte standplaats. Let op: alle delen van de plant zijn giftig bij inslikken, dus wees voorzichtig met jonge kinderen en huisdieren in de buurt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig en moet af en toe worden gesnoeid. Zorg ervoor dat het voldoende zonlicht krijgt.

  Ja, de plant heeft veel helder licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken.

  De Allamanda cathartica heeft ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen gietbeurten in. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant houdt van de felle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om zijn groei te optimaliseren. Het vermijden van tocht en kou is ook essentieel voor een gezonde groei.

  Deze plant bloeit meestal van de lente tot de herfst en de bloei kan enkele maanden aanhouden.

  Ja, deze plant staat bekend als luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht filteren. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een constante temperatuur staat om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Houdt deze temperatuur dus goed in de gaten.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Dit kan het beste gedaan worden na de bloeiperiode in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug om de vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. In de winter kan de watergift verminderd worden.

  Het is belangrijk om Allamanda cathartica in goed doorlatende potgrond te plaatsen. Kies voor een potgrond speciaal voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet te nat blijft.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure pH-waarde van de bodem wordt aanbevolen voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Af en toe bemesten in het groeiseizoen helpt de groei te stimuleren. Snoei dode of beschadigde bladeren regelmatig om de gezondheid van de plant te behouden.

  Om de plant schoon te maken, kunt u de bladeren afstoffen met een licht vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de luchtcirculatie te bevorderen. Controleer ook op ongedierte en behandelen indien nodig.

  Allamanda cathartica heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met veel direct zonlicht. Zet de plant daarom op een zonnige locatie in huis.Als de plant niet genoeg licht krijgt, kan dit leiden tot een verminderde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Houd de plant weg van tocht en koude luchtstromen. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig en kan goed gedijen in normale kamertemperatuur. Een te droge lucht kan leiden tot bruine bladeren en gebrek aan bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien, vooral tijdens de droge wintermaanden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om te kunnen groeien en bloeien.

 • Omschrijving

  Allamanda cathartica, ook bekend als de gouden trompetplant, is een groenblijvende klimplant met prachtige grote gele bloemen. De plant bloeit rijkelijk en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Allamanda cathartica gedijt het beste in een warm klimaat en heeft goed doorlatende grond nodig. De plant heeft regelmatig water nodig en doet het goed in een lichte standplaats. Let op: alle delen van de plant zijn giftig bij inslikken, dus wees voorzichtig met jonge kinderen en huisdieren in de buurt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.