Ampelopsis glandulosa 'Elegans'

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ampelopsis glandulosa 'Elegans' is een decoratieve klimplant met opvallende bladeren. De bladeren zijn groen met een witte rand, waardoor de plant een elegante uitstraling heeft. Het is een snelgroeiende plant die goed gedijt in volle zon of halfschaduw. In de herfst veranderen de bladeren naar een prachtige roodpaarse kleur. De plant produceert kleine bloemen gevolgd door decoratieve blauwe bessen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Verder gedijt de plant goed op een lichte standplaats.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de frequentie van het water geven verminderd worden.

  Deze plant prefereert helder, indirect licht en verdraagt geen felle zonnestralen. Het is belangrijk om de plant uit de directe zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en temperatuurschommelingen. De plant zal het goed doen op een plek met voldoende licht en warmte.

  De plant bloeit in de maanden juli en augustus en de bloeiperiode duurt meestal ongeveer vier weken.

  Ja, de plant Ampelopsis glandulosa 'Elegans' heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis of kantoor. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht te zuiveren.

  Ja, het is ideaal voor deze plant om op een plek te staan waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en extreme hitte.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, wanneer de plant nog in rust is. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug om de vorm te behouden. Let op dat de plant niet te rigoureus gesnoeid wordt, dit kan de groei belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef in de zomer meer water dan in de winter en vermijd dat de plant in een laag water staat. Het is belangrijk om de bladeren niet nat te maken tijdens het water geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van lichte en goed doorlatende potgrond. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of de plant te verpotten om ervoor te zorgen dat de wortels gezond blijven. Overbewatering dient vermeden te worden, aangezien dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende grond, bij voorkeur rijk aan organisch materiaal en met een pH-waarde rond neutraal. Vermijd te natte of te droge grond, omdat dit de plant kan beschadigen en de groei kan belemmeren. Zorg voor regelmatige bemesting om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt. Verwijder regelmatig dode bladeren en takken om de plant gezond te houden.

  De plant kan stofvrij worden gehouden door regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Af en toe kunnen de bladeren voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek om eventueel vuil te verwijderen. Het is belangrijk om de plant niet te veel bloot te stellen aan water tijdens het reinigen.

  De Ampelopsis glandulosa 'Elegans' heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek met helder, indirect zonlicht worden geplaatst. Plaats de plant niet in de volle zon, maar zorg voor voldoende licht om de groei te bevorderen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme koude of hitte, wat kan leiden tot schade aan de bladeren en groei. Het is goed om de plant op een constante temperatuur te houden en tocht te vermijden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten is over het algemeen het hoogst in de badkamer, keuken of serre. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de centrale verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden voor optimale groei van de plant.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten hebben voornamelijk behoefte aan een algemene kamerplantenmest tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een gebalanceerde verhouding van voedingsstoffen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

 • Omschrijving

  Ampelopsis glandulosa 'Elegans' is een decoratieve klimplant met opvallende bladeren. De bladeren zijn groen met een witte rand, waardoor de plant een elegante uitstraling heeft. Het is een snelgroeiende plant die goed gedijt in volle zon of halfschaduw. In de herfst veranderen de bladeren naar een prachtige roodpaarse kleur. De plant produceert kleine bloemen gevolgd door decoratieve blauwe bessen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.