Ananas comosus 'Variegatus'

Ananas

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ananas comosus 'Variegatus' is een bijzondere ananasplant met opvallende geel-groene strepen op de bladeren. De bladeren zijn lang, smal en puntig van vorm en groeien in een rozetvormige manier. De plant produceert uiteindelijk een heerlijke ananasvrucht die eetbaar is en een zoete smaak heeft. De Ananas comosus 'Variegatus' gedijt het beste in een warm en vochtig klimaat, met veel zonlicht. Het is een decoratieve plant die een tropische sfeer kan toevoegen aan een interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef af en toe wat plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een lichte plek met indirect zonlicht. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht ontvangen.

  De Ananas comosus 'Variegatus' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden. Bij twijfel is het beter om iets minder water te geven dan te veel.

  Deze plant houdt van indirect zonlicht en kan verbranden in direct zonlicht. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden. Zorg voor een plek met voldoende licht maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om goed te groeien. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  Ananas comosus 'Variegatus' bloeit meestal in de lente of zomermaanden, meestal in de maanden juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor binnenshuis, omdat hij schadelijke stoffen kan filteren en de lucht kan zuiveren. Deze eigenschap maakt hem een nuttige toevoeging aan iedere kamer.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en ontwikkeling van de plant. Het zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en goed kan gedijen.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig dode, beschadigde of verkleurde bladeren te verwijderen. Snoei de bladeren dicht bij de stam af met een scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht ontvangt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer. Vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal. Zorg voor een vruchtbare potgrond die voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd een te natte bodem om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een te vochtige omgeving staan. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht op de bladeren. Af en toe sproeien om de luchtvochtigheid te verhogen is aan te raden.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groeiomstandigheden. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 20-25 °C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 °C.

  Kamerplanten zoals de ananasplant gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren en groeiproblemen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een bodemtest kan helpen bepalen of de zuurgraad van de bodem geschikt is voor deze plant. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te handhaven om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Kamerplanten hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het bemesten van de plant.

 • Omschrijving

  De Ananas comosus 'Variegatus' is een bijzondere ananasplant met opvallende geel-groene strepen op de bladeren. De bladeren zijn lang, smal en puntig van vorm en groeien in een rozetvormige manier. De plant produceert uiteindelijk een heerlijke ananasvrucht die eetbaar is en een zoete smaak heeft. De Ananas comosus 'Variegatus' gedijt het beste in een warm en vochtig klimaat, met veel zonlicht. Het is een decoratieve plant die een tropische sfeer kan toevoegen aan een interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.