Rhododendron (Simsii Grp) 'Hellmut Vogel'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Hellmut Vogel' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende, helderroze bloemen. De bloemen zijn groot en klokvormig en verschijnen in het voorjaar. Deze rhododendron staat graag op een beschutte plek in de halfschaduw en gedijt goed in zure, goed doorlatende grond. Met regelmatig snoeien kan de vorm van de plant worden behouden en kunnen de bloemen nog mooier tot hun recht komen. 'Hellmut Vogel' is een populaire Rhododendron vanwege zijn prachtige bloemen en compacte groeiwijze.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Rhododendron heeft matig onderhoud nodig, regelmatig water geven en bemesten in bloeiperiode is belangrijk. Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht. Geef de plant af en toe een sproeibeurt om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Rhododendron 'Hellmut Vogel' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met wat schaduw. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant doen verwelken. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de Rhododendron houdt van warmte en heeft een ideale temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te plaatsen en niet bloot te stellen aan plotselinge temperatuurwisselingen.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloei kan ongeveer 2-3 weken duren.

  Ja, de Rhododendron Simsii Grp 'Hellmut Vogel' is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en af te breken.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de plant beschadigen. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor een optimale groei en bloei.

 • Het snoeien van kamerplanten zoals de "Rhododendron (Simsii Grp) 'Hellmut Vogel'" is belangrijk om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Snoei dode of beschadigde takken regelmatig en verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Vermijd het snoeien tijdens de bloeiperiode om de bloei niet te verstoren.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant geen stilstaand water heeft, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef in de wintermaanden iets minder water dan in de zomer.

  De Rhododendron houdt van zure, vochtige potgrond. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze vereist goed doorlatende grond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen. Het regelmatig voeden van de plant met een geschikte meststof zal ook bijdragen aan een gezonde groei.

  Deze plant vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Gebruik een speciale rhododendron- of azaleagrond voor een optimale groei en bloei. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant gezond houden.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, aangezien dit de plant kan beschadigen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hellmut Vogel' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hellmut Vogel' gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur van ongeveer 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotse temperatuurverschillen of tocht. Koude temperaturen onder de 10°C kunnen de plant beschadigen.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, tussen de 60% en 80%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of de plant op een plateautje met water te zetten. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemknoppen die niet openen.

  Rhododendrons houden van zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Vermijd kalkrijke grond, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met speciale meststoffen.

  Rhododendrons hebben behoefte aan zure grond, daarom is het belangrijk om een speciale meststof voor zuurminnende planten te gebruiken. Bemest de plant in het voorjaar, vlak voor het groeiseizoen begint. Gebruik een organische meststof speciaal voor zuurminnende planten voor een gezonde groei en bloei.

 • Omschrijving

  Rhododendron 'Hellmut Vogel' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende, helderroze bloemen. De bloemen zijn groot en klokvormig en verschijnen in het voorjaar. Deze rhododendron staat graag op een beschutte plek in de halfschaduw en gedijt goed in zure, goed doorlatende grond. Met regelmatig snoeien kan de vorm van de plant worden behouden en kunnen de bloemen nog mooier tot hun recht komen. 'Hellmut Vogel' is een populaire Rhododendron vanwege zijn prachtige bloemen en compacte groeiwijze.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.