Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Rosali' is een groenblijvende azalea met prachtige bloemen in de kleur roze tot lichtpaars. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. De bloemen bloeien in het voorjaar en staan in mooie trossen bij elkaar. 'Rosali' gedijt het beste in een vochtige en zure bodem, op een plek met halfschaduw tot schaduw. Het is een uitstekende plant voor een kleurrijke en sfeervolle tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron 'Rosali' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei. Zorg ook voor voldoende licht en vermijd te veel direct zonlicht.

  De Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Rhododendrons moeten regelmatig maar matig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om te zorgen dat de grond nooit volledig uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Over het algemeen hebben Rhododendrons voldoende aan 1-2 keer per week water geven.

  De Rhododendron houdt niet van direct zonlicht en verkiest een halfschaduwrijke plek. Te veel zon kan de bladeren verbranden. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  De Rhododendron 'Rosali' houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme warmte of tocht, dit kan de gezondheid van de plant schaden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voldoende water en vochtige grond.

  De Rhododendron 'Rosali' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' is een kamerplant en staat erom bekend de lucht te zuiveren. Het heeft de eigenschap schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en deze om te zetten in zuurstof. Daarnaast zorgt het voor een gezondere atmosfeer in huis.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor mij om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er daarom voor dat ik op een plek sta waar het niet te warm of te koud is.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode takken en knip eventuele uitstekende takken weg. Vermijd snoeien in de winter, omdat dit de bloemknoppen kan beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Controleer de grond regelmatig om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  De plant vereist zure potgrond met een goede drainage om gezond te blijven. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de potgrond te controleren en indien nodig aan te passen. Vermijd het gebruik van kalkrijke potgrond.

  De Rhododendron verlangt een zure en goed doorlatende bodem met voldoende organisch materiaal. Het is belangrijk om de pH-waarde van de grond regelmatig te controleren en zo nodig te corrigeren. Bij het planten wordt aangeraden om turfmolm toe te voegen om de bodem zuur te houden.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode takken voor een verzorgde uitstraling.

  Zorg ervoor dat de bladeren van de plant schoon blijven door regelmatig stof te verwijderen met een vochtige doek. Besproei de bladeren af en toe met lauw water om eventueel ongedierte te voorkomen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, deze kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  De Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Plaats de plant in een ruimte met veel licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een plek met een constante en gematigde temperatuur.

  De luchtvochtigheid waarin deze plant gedijt, ligt het liefst tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de wintermaanden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' gedijt het beste in zure bodems met een pH tussen 4.5 en 6.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om een gezonde groei en bloei van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem voldoende humus en organisch materiaal bevat voor een optimale groei.

  Voor de beste groei en bloei is het aan te raden om een speciale meststof voor zuurminnende planten te gebruiken. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking. Gebruik geen meststoffen met een te hoog stikstofgehalte, dit kan de plant schaden.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Rosali' is een groenblijvende azalea met prachtige bloemen in de kleur roze tot lichtpaars. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. De bloemen bloeien in het voorjaar en staan in mooie trossen bij elkaar. 'Rosali' gedijt het beste in een vochtige en zure bodem, op een plek met halfschaduw tot schaduw. Het is een uitstekende plant voor een kleurrijke en sfeervolle tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.