Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Kirin'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Kirin' is een compact groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. Het is een Japanse Azalea variëteit die bekend staat om zijn opvallende bloemen in een prachtige roze tot perzikachtige kleur. Deze plant bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een winterharde plant die het beste gedijt in een vochtige, zure bodem en enigszins beschutte plek. 'Kirin' is een mooie toevoeging aan de tuin en kan ook goed in potten worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereisen regelmatig water geven en bemesting. Ze gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond en hebben graag een plek met halfschaduw. Regelmatig snoeien helpt om de plant gezond en compact te houden.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Kirin' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in water staan. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van de felle zon en verkiest een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen of verbranden. Plaats de plant daarom op een plek met halfschaduw voor optimale groei.

  De Rhododendron 'Kirin' houdt van een warme omgeving en heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende warmte en vocht krijgt. Ze zijn niet goed bestand tegen kou en tocht.

  Deze plant bloeit meestal van april tot en met juni en de bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Kirin' is luchtzuiverend. Ze helpen de lucht in huis te zuiveren en kunnen schadelijke stoffen opnemen. Het regelmatig water geven kan de luchtzuiverende eigenschappen van de plant versterken.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om hem op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Het vermijden van extreme temperaturen is daarom aan te raden.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei gesnoeid worden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lange scheuten bij. Zorg ervoor dat de vorm van de struik behouden blijft.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is belangrijk om de plant in de ochtend water te geven, zodat de bladeren de tijd hebben om op te drogen.

  Deze plant heeft een zure potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte omstandigheden. U kunt ook een speciale potgrond voor rhododendrons gebruiken.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is lichtvochtig, goed doorlatend en rijk aan voedingsstoffen. Vermijd natte voeten en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren en wanneer nodig bij te mesten.

  De Rhododendron 'Kirin' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant af en toe plantenvoeding tijdens het groeiseizoen en houd de omgevingstemperatuur stabiel. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Rhododendron 'Kirin' kan worden schoongemaakt door regelmatig stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Vermijd overmatig water geven om schimmelvorming te voorkomen. Het is ook belangrijk om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen.

  De Rhododendron 'Kirin' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor de Rhododendron is tussen de 10 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Rhododendron 'Kirin' moet gemiddeld zijn, tussen de 40% en 60%. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming en ziektes bij de plant. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te droge lucht door bijvoorbeeld een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Rhododendrons houden van zure grond met een pH tussen 4.5 en 6.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met speciale meststoffen. Het gebruik van kalkhoudende meststoffen kan de groei van de plant remmen.

  De Rhododendron ('Kirin') heeft behoefte aan een lichtzure bodem en kan bemest worden met speciale rhododendronmest. Zorg ervoor dat de plant voldoende voeding krijgt tijdens het groeiseizoen, maar bemest niet te veel om schade te voorkomen. Gebruik organische meststoffen indien mogelijk voor een gezonde groei van de plant.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Kirin' is een compact groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. Het is een Japanse Azalea variëteit die bekend staat om zijn opvallende bloemen in een prachtige roze tot perzikachtige kleur. Deze plant bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een winterharde plant die het beste gedijt in een vochtige, zure bodem en enigszins beschutte plek. 'Kirin' is een mooie toevoeging aan de tuin en kan ook goed in potten worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.