Begonia (Lorraine Grp)

Begonia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Lorraine Grp) is een populaire kamerplant met opvallende, helder gekleurde bloemen en decoratieve bladeren. Deze plant gedijt goed bij indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig om te voorkomen dat de grond uitdroogt. De Begonia uit de Lorraine Groep kan zowel in potten als in hanging baskets worden gekweekt en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte. De plant staat bekend om zijn langdurige bloei en is gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een favoriet is onder beginnende tuiniers. Met regelmatige voeding en voldoende water zal deze Begonia prachtige bloemen blijven produceren gedurende het hele groeiseizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Lorraine Grp) is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Ja, de Begonia (Lorraine Grp) heeft veel licht nodig en doet het goed op een lichte plek in huis. Zorg ervoor dat de plant geen direct zonlicht krijgt, maar wel voldoende helder indirect licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De Begonia (Lorraine Grp) heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft.

  De Begoniaplant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van een lichte plek met wat schaduw. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloei beïnvloeden. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is belangrijk voor de groei en bloei van deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarmingsbronnen staat.

  De Begonia (Lorraine Grp) bloeit meestal van juni tot en met oktober. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de Begonia (Lorraine Grp) heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden om de groei en bloei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of extreme temperatuurschommelingen.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen en lelijke bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en te voorkomen dat deze te groot wordt. Gebruik schone en scherpe snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Het is raadzaam om regelmatig water te geven aan de Begonia (Lorraine Grp), vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een laagje water staan. In de herfst en winter kan de waterbehoefte afnemen en is het belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen.

  Potgrond voor kamerplanten is geschikt voor de Begonia (Lorraine Grp). Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vocht vasthoudt. Voeg op den duur eventueel extra voedingsstoffen toe voor optimale groei.

  De Begonia (Lorraine Grp) gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig is. Zorg voor een bodem die rijk is aan voedingsstoffen en vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van de plant, kan je deze voorzichtig afnemen met een vochtige doek of spons. Vermijd hierbij dat water op de bladeren blijft liggen, dit kan schade veroorzaken. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen worden weggeknipt met een scherpe schaar.

  De Begonia (Lorraine Grp) gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht, om bladverbranding te voorkomen. Zorg voor een lichte en luchtige ruimte met voldoende ventilatie.

  De Begonia (Lorraine Grp) gedijt het beste bij kamertemperatuur, tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurwisselingen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten mag tussen de 50% en 60% liggen voor een optimale groei. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid te controleren, vooral in de winter wanneer de lucht droger is. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  Begonia's hebben een licht zure bodem nodig om goed te gedijen. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Kamerplanten zoals Begonia's hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen, meestal van maart tot september. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Begonia (Lorraine Grp) is een populaire kamerplant met opvallende, helder gekleurde bloemen en decoratieve bladeren. Deze plant gedijt goed bij indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig om te voorkomen dat de grond uitdroogt. De Begonia uit de Lorraine Groep kan zowel in potten als in hanging baskets worden gekweekt en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte. De plant staat bekend om zijn langdurige bloei en is gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een favoriet is onder beginnende tuiniers. Met regelmatige voeding en voldoende water zal deze Begonia prachtige bloemen blijven produceren gedurende het hele groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.