Begonia blad (Rex Grp)

Begonia blad

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia Rex is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren die vaak een bont en kleurrijk patroon hebben. De bladeren zijn groot, gerimpeld en hebben vaak een metallic glans. Deze plant staat bekend om zijn decoratieve waarde en wordt vaak gekozen vanwege zijn unieke bladeren. De Begonia Rex groeit het best op een lichte plek met indirect zonlicht en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig water geven en de bladeren stofvrij houden, zullen ervoor zorgen dat deze plant goed gedijt in je interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia blad (Rex Grp) plant is over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerde grond heeft.

  Ja, de Begonia blad (Rex Grp) heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot bleke bladeren en een langzame groei.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de plant, pot en standplaats. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond nog vochtig is voordat je opnieuw water geeft.

  De Begonia blad (Rex Grp) houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Het is beter om de plant uit de felle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende licht, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude luchtstromen. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  Begonia blad (Rex Grp) bloeit meestal in de maanden juni tot en met september en de bloei duurt gemiddeld 4 tot 6 weken. De bloemen zijn meestal wit, roze of rood van kleur.

  Ja, Begonia planten staan bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren, waardoor ze een meestal een goede keuze zijn als kamerplant. Dankzij hun grote bladeren kunnen ze schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en zorgen voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant kan de luchtzuiverende eigenschappen verder verbeteren.

  Ja, deze plant groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze temperatuur te handhaven om de optimale groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Plaats de plant daarom op een locatie waar deze temperatuur wordt gewaarborgd.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen door ze dicht bij de stengel af te knippen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaren om beschadigingen te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de ochtend water te geven.

  Kamerplanten hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond die voldoende voedzaam is. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatig water geven, maar voorkom dat de wortels constant nat blijven staan. Een luchtige potgrond met toegevoegde humus is geschikt voor de meeste kamerplanten.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals Begonia blad (Rex Grp) is een luchtige en goed doorlatende potgrond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en perliet kan helpen bij een goede drainage.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig door regelmatig water te geven, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef eens in de 2 weken plantenvoeding om de bladeren gezond en kleurrijk te houden.

  Het blad van de plant kan worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig reinigen helpt de plant gezond te houden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of direct zonlicht, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken. Een constante en milde temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor deze plant. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen.

  De Begonia blad (Rex Grp) gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Een optimale pH-waarde ligt tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen indien nodig.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Te veel mest kan schade veroorzaken aan de wortels, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

 • Omschrijving

  De Begonia Rex is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren die vaak een bont en kleurrijk patroon hebben. De bladeren zijn groot, gerimpeld en hebben vaak een metallic glans. Deze plant staat bekend om zijn decoratieve waarde en wordt vaak gekozen vanwege zijn unieke bladeren. De Begonia Rex groeit het best op een lichte plek met indirect zonlicht en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig water geven en de bladeren stofvrij houden, zullen ervoor zorgen dat deze plant goed gedijt in je interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.