Blechnum gibbum

Blechnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Blechnum gibbum, ook bekend als de 'Dwarf Tree Fern', is een prachtige sierlijke varen met een compacte groeiwijze. De plant heeft opvallend glanzende, donkergroene bladeren die stijf omhoog groeien. Het blad lijkt op kleine palmbladeren en geeft de plant een tropische uitstraling. Blechnum gibbum gedijt goed in een vochtige en warme omgeving en is daarom ideaal voor binnenshuis of in een serre. Deze varensoort voegt een vleugje exotische schoonheid toe aan elke ruimte waarin hij groeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en te zorgen voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt ook om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige verlichting te krijgen.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Laat de grond tussen gietbeurten gedeeltelijk opdrogen.

  Nee, de plant houdt niet van felle zon en geeft de voorkeur aan indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek met schaduw of halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen. Het is raadzaam om de plant te plaatsen op een warme en lichte plek in huis.

  "Blechnum gibbum" bloeit meestal in de maanden juni tot augustus en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kamerplant met luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Plaats de plant daarom op een plek waar deze temperaturen heersen.

 • De plant heeft geen specifieke snoei nodig, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd met behulp van scherpe snoeischaar. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht ontvangt na het snoeien om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. In de herfst en winter kan de watergift worden verminderd.

  Gebruik voor deze plant een potgrond die goed water doorlaat en licht zuur is. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage in de pot. Een mix van potgrond voor kamerplanten met wat extra schors of perliet werkt goed voor deze plant.

  De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn, maar niet te nat. Een lichtzure grond met een hoge luchtvochtigheid is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem door regelmatig bij te mesten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de potgrond vochtig. Zet de plant op een lichte plek maar uit de directe zon. Af en toe de bladeren besproeien zorgt voor een goede luchtvochtigheid.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Vermijd hierbij water op de bladeren te spuiten om rotting te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal. Zorg dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tochtige plekken en extreme temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of de plant op een schotel met water te plaatsen. Houd de omgevingslucht vochtig om de plant gezond te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5.5 en 6.5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond voor kamerplanten. Houd er rekening mee dat verschillende kamerplanten verschillende voorkeuren kunnen hebben wat betreft de zuurgraad van de bodem.

  De Blechnum gibbum heeft behoefte aan bemesting in de lente en zomermaanden. Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Blechnum gibbum, ook bekend als de 'Dwarf Tree Fern', is een prachtige sierlijke varen met een compacte groeiwijze. De plant heeft opvallend glanzende, donkergroene bladeren die stijf omhoog groeien. Het blad lijkt op kleine palmbladeren en geeft de plant een tropische uitstraling. Blechnum gibbum gedijt goed in een vochtige en warme omgeving en is daarom ideaal voor binnenshuis of in een serre. Deze varensoort voegt een vleugje exotische schoonheid toe aan elke ruimte waarin hij groeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.