Bougainvillea 'Alexandra'

Bougainvillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Bougainvillea 'Alexandra' is een prachtige klimplant met helderroze bloemen die lijken op kleine pom-poms. Het is een warmteminnende plant die veel zonlicht en een goed doorlatende grond nodig heeft om te gedijen. De 'Alexandra' variant staat bekend om zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en terrassen. De plant kan goed tegen droge en warme omstandigheden, maar moet beschermd worden tegen vorst. Met zijn weelderige bloemen en lange ranken is de Bougainvillea 'Alexandra' een eyecatcher die elke tuin kan opfleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Bougainvillea 'Alexandra' is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven en regelmatig water te geven, maar vermijd te veel water. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor een gezonde groei.

  Ja, Bougainvillea 'Alexandra' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis en vermijd te veel schaduw. Hoe meer licht de plant krijgt, hoe beter hij zal gedijen.

  Kamerplanten zoals Bougainvillea hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in een laag water blijven staan. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Bougainvillea 'Alexandra' houdt van de felle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is daarom belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten waar hij direct zonlicht kan ontvangen. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig en is hij redelijk eenvoudig te onderhouden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Ze heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  De Bougainvillea 'Alexandra' bloeit in de zomermaanden, van juni tot september. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de Bougainvillea plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Je kunt deze plant het beste in het voorjaar snoeien om hem compact en bloeiend te houden. Verwijder dode of zieke takken en trim de langere scheuten om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Geef in de lente en zomer wat plantenvoeding mee voor extra groei en bloei.

  Het beste type potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt, zoals potgrond voor mediterrane planten. Deze potgrond zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingstoffen krijgt en voorkomt dat de wortels te nat worden. Ververs de potgrond eens in de paar jaar voor optimale groei van de plant.

  De Bougainvillea 'Alexandra' gedijt het best in goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Het regelmatig bemesten van de plant kan de algehele gezondheid en bloei bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige plek en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig verwijderen met een zachte doek of een plumeau. Je kunt de bladeren ook afspoelen onder lauwwarm water. Zorg ervoor dat je de plant niet te vaak schoonmaakt om beschadiging te voorkomen.

  Deze plant houdt van een zonnige locatie en heeft minstens 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven en goed te groeien. Vermijd te veel schaduw, dit kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Koude temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  De luchtvochtigheid voor de Bougainvillea plant is het beste wanneer deze gemiddeld is. Af en toe besproeien met water kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het is niet nodig om de plant in een vochtige omgeving te plaatsen.

  De bodem voor de Bougainvillea plant moet licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een zure bodem helpt bij het stimuleren van de groei en het behoud van deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  De plant heeft in het groeiseizoen regelmatig voeding nodig, bij voorkeur met een meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te bevorderen. Meststoffen moeten met mate worden gebruikt om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Bougainvillea 'Alexandra' is een prachtige klimplant met helderroze bloemen die lijken op kleine pom-poms. Het is een warmteminnende plant die veel zonlicht en een goed doorlatende grond nodig heeft om te gedijen. De 'Alexandra' variant staat bekend om zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en terrassen. De plant kan goed tegen droge en warme omstandigheden, maar moet beschermd worden tegen vorst. Met zijn weelderige bloemen en lange ranken is de Bougainvillea 'Alexandra' een eyecatcher die elke tuin kan opfleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.