Celosia argentea (Cristata Grp)

Celosia (Cristata Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Celosia argentea (Cristata Groep) is een opvallende en kleurrijke plant met weelderige bloemen die lijken op vlammen. De bloemen zijn samengesteld uit delicate, gekrulde bloemblaadjes in diverse kleuren, zoals rood, oranje, geel en roze. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Celosia argentea houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een decoratieve plant die veel kleur en textuur toevoegt aan elke tuin of bloembed.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Celosia argentea (Cristata Grp) is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt, en hij zal goed gedijen in uw interieur.

  Ja, Celosia argentea (Cristata Grp) heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Onvoldoende licht kan leiden tot een zwakke groei en een minder mooie uitstraling van de plant.

  De Celosia argentea (Cristata Grp) heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je weer water geeft.

  Deze plant houdt van fel zonlicht en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg er wel voor dat de plant niet verbrandt door te veel direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden.

  Ja, Celosia argentea (Cristata Grp) houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om gezond te blijven. Temperatuurschommelingen kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant bloeit meestal van juli tot oktober en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren. De bloei kan variëren afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Nee, Celosia argentea (Cristata Grp) staat niet bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die kleur en textuur toevoegt aan de ruimte. Het is geen plant die actief lucht verontreinigende stoffen filtert.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Tijdens de groeiperiode gedijt de plant het beste in deze temperatuurzone. Het is belangrijk om de plant op een constante en warme locatie te houden om gezonde groei te bevorderen.

 • Het is niet nodig om de Celosia te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om eventuele schade aan de plant te voorkomen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  Geef de plant matig water en vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Pas op voor wortelrot, geef liever te weinig dan te veel water.

  Gebruik voor deze plant een lichte en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen kan de plant helpen gezond te houden.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure tot neutrale pH is ideaal voor de groei van deze plant.

  De Celosia argentea (Cristata Grp) heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in een vochtige omgeving. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant om de paar weken tijdens de groeiperiode voor optimale resultaten.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek. Je kunt ook gebruik maken van een plantenspuit om de bladeren regelmatig te besproeien met water. Vergeet niet om ook de pot en eventuele decoratieve stenen schoon te maken.

  De Celosia argentea (Cristata Grp) heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt om gezond te blijven. Plaats de plant niet in de schaduw, omdat dit de groei en bloei negatief kan beïnvloeden.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en koude temperaturen. Zorg voor een constante en warme omgevingstemperatuur om de groei en bloei te bevorderen.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en de plant doet het goed bij normale kamertemperatuur. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid om de plant heen te verhogen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, bijvoorbeeld met een algemene plantenmeststof. Zorg ervoor dat de meststof evenwichtig is en de juiste hoeveelheid voedingsstoffen bevat voor gezonde groei en bloei. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Celosia argentea (Cristata Groep) is een opvallende en kleurrijke plant met weelderige bloemen die lijken op vlammen. De bloemen zijn samengesteld uit delicate, gekrulde bloemblaadjes in diverse kleuren, zoals rood, oranje, geel en roze. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Celosia argentea houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een decoratieve plant die veel kleur en textuur toevoegt aan elke tuin of bloembed.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.