Celosia argentea (Plumosa Grp)

Celosia (Plumosa Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Celosia argentea (Plumosa Grp) is een prachtige plant met pluimachtige bloemen in verschillende kleuren zoals rood, geel, roze en oranje. Deze plant kan wel 60-90 cm hoog worden en heeft langwerpige bladeren die een zilverachtige glans hebben. De bloemen bloeien van de zomer tot aan de herfst en zijn erg geliefd vanwege hun opvallende en decoratieve uitstraling. Celosia argentea (Plumosa Grp) gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Deze plant wordt vaak gebruikt in bloemstukken en borderbeplantingen vanwege de kleurrijke bloemen en het opvallende uiterlijk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel water nodig en kan goed gedijen in lichte omstandigheden. Regelmatig bemesten en dode bloemen verwijderen houdt de plant gezond.

  Ja, Celosia argentea (Plumosa Grp) heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  Kamerplanten zoals de Celosia argentea (Plumosa Grp) hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsfactoren en de grootte van de pot. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten uitdrogen. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van fel zonlicht en heeft minimaal 6 uur zon per dag nodig om goed te gedijen. Let wel op dat de plant niet verbrandt door te felle zonnestralen. Plaats de plant daarom bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen.

  Ja, Celosia argentea (Plumosa Grp) houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 20 en 25 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten. Temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Celosia bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot zelfs maanden aanhouden, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, Celosia argentea (Plumosa Grp) staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in een ruimte door schadelijke stoffen te absorberen. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei.

 • De Celosia argentea (Plumosa Grp) kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei indien nodig ook lange stelen terug om de vorm en uitstraling van de plant te behouden.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Laat de grond tussen de gietbeurten door opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Celosia argentea (Plumosa Grp) gedijt het best in potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Celosia argentea (Plumosa Grp) heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Plaats de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Verwijder regelmatig oude bloemen en bladeren voor een gezonde groei.

  Om stof en vuil te verwijderen, kunt u de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een penseel. Indien nodig, kunt u de bladeren ook afspoelen onder lauw water om ze schoon te maken. Zorg ervoor dat de plant goed kan drogen na het reinigen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Celosia argentea (Plumosa Grp) heeft behoefte aan een lichte standplaats en zou het beste gedijen op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt voor een optimale groei en bloei. Te weinig licht kan leiden tot zwakke groei en minder bloemen.

  Ideale groeitemperatuur voor Celosia argentea (Plumosa Grp) ligt tussen de 18 en 27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn en mag niet te droog of te vochtig zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant indien mogelijk niet in de buurt van een verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en geen water vasthoudt. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant.

  Kamerplanten zoals Celosia argentea (Plumosa Grp) hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof met een gebalanceerde formule, speciaal voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Celosia argentea (Plumosa Grp) is een prachtige plant met pluimachtige bloemen in verschillende kleuren zoals rood, geel, roze en oranje. Deze plant kan wel 60-90 cm hoog worden en heeft langwerpige bladeren die een zilverachtige glans hebben. De bloemen bloeien van de zomer tot aan de herfst en zijn erg geliefd vanwege hun opvallende en decoratieve uitstraling. Celosia argentea (Plumosa Grp) gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Deze plant wordt vaak gebruikt in bloemstukken en borderbeplantingen vanwege de kleurrijke bloemen en het opvallende uiterlijk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.