Aeschynanthus 'Purple Star'

Aeschynanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aeschynanthus 'Purple Star' is een prachtige hangende plant met elliptische donkergroene bladeren en opvallende paarse bloemen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke bloemen die lijken op kleine sterren. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Regelmatig water geven en bemesten zal helpen om de Aeschynanthus 'Purple Star' gezond en gelukkig te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Aeschynanthus 'Purple Star' is een makkelijk te onderhouden plant en heeft weinig verzorging nodig. Zolang de plant voldoende licht en water krijgt zal hij goed gedijen in huis. Het is een sterke kamerplant die weinig problemen zal geven.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant te lang in de schaduw staat.

  De Aeschynanthus 'Purple Star' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan hierdoor verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect licht. In direct zonlicht kunnen de bladeren verkleuren of beschadigd raken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om goed te kunnen groeien. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode kan tot enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant wordt gehouden.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en draagt bij aan een betere luchtkwaliteit in huis. Het houdt schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te veel schommelt.

 • Het is belangrijk om regelmatig de dode bloemen en bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Het is raadzaam om scherpe schaar of snoeischaar te gebruiken om beschadigingen te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten wat opdrogen. Geef water aan de onderkant van de pot om te voorkomen dat de bladeren nat worden. Zorg ervoor dat de pot goed drainage gaten heeft.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Kies voor een potgrond die geschikt is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar ook niet te droog.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en vermijd dat de wortels in natte grond blijven staan. Een regelmatige bemesting met een geschikte plantenvoeding helpt de plant gezond te houden.

  De plant heeft wekelijks water nodig, laat de potgrond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit de directe zon. Af en toe een sproeibeurt bevordert de luchtvochtigheid.

  Om stof en vuil te verwijderen kun je de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of ze voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water. Droog de bladeren daarna voorzichtig af met een schone doek om vlekken te voorkomen. Vergeet niet om regelmatig de pot waar de plant in staat schoon te maken om schimmels en ziektes te voorkomen.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem dicht bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor de Aeschynanthus 'Purple Star' ligt tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet onder de 15°C komt, omdat dit schadelijk kan zijn voor de groei en gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid moet voor de plant tussen de 50% en 70% liggen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook worden gebruikt om te helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid.

  De Aeschynanthus 'Purple Star' gedijt het best in een lichtzure tot neutrale bodem. Het is dus belangrijk dat de pH-waarde van de bodem rond de 6 tot 7 ligt. Zorg voor een goede drainage om verzuring van de bodem te voorkomen.

  Gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten om de Aeschynanthus 'Purple Star' te bemesten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig en bemest met mate.

 • Omschrijving

  De Aeschynanthus 'Purple Star' is een prachtige hangende plant met elliptische donkergroene bladeren en opvallende paarse bloemen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke bloemen die lijken op kleine sterren. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Regelmatig water geven en bemesten zal helpen om de Aeschynanthus 'Purple Star' gezond en gelukkig te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.