Cupressus macrocarpa 'Goldcrest'

Cupressus macrocarpa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest', ook bekend als de Californische cipres 'Goldcrest', is een opvallende en aantrekkelijke conifeer met felgele bladeren. Deze cultivar heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte tot 12 meter bereiken. De bladeren van de 'Goldcrest' verspreiden een citroengeur wanneer ze worden aangeraakt. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. De 'Goldcrest' is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn opvallende kleur en aantrekkelijke vorm.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt en af en toe bemest wordt. Regelmatig snoeien kan helpen om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Ja, de Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant dus op een zonnige plek in huis. Vergeet niet om de plant regelmatig te draaien, zodat alle zijden gelijkmatig van licht worden voorzien.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond nooit volledig uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van direct felle zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Een lichte standplaats met indirect zonlicht is het meest geschikt voor deze plant. Te veel zonlicht kan leiden tot verkleuring of uitdroging van de bladeren.

  Ja, de Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme en zonnige plek staat om optimaal te groeien en te bloeien. Zorg er daarom voor dat de omgevingstemperatuur constant en aangenaam is voor deze kamerplant.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' bloeit van maart tot april en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, veel kamerplanten, waaronder de Cupressus macrocarpa 'Goldcrest', helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Het regelmatig luchten van de ruimte waar de plant staat, helpt ook om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verzorgen om zijn luchtzuiverende eigenschappen te behouden.

  Ja, Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te lage of te hoge temperaturen.

 • De plant kan het beste in het voorjaar licht gesnoeid worden om zijn vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel uitstekende scheuten bij. Vermijd overmatig snoeien om kaalheid van de plant te voorkomen.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant in een droge omgeving staat.

  Potgrond met een goede drainage wordt aanbevolen voor deze plant. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten doordrenken. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid.

  De Kamerplant vereist een goed doorlatende en licht alkalische bodemkwaliteit. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren om een optimale groei te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemvruchtbaarheid verbeteren.

  Deze plant heeft veel zonlicht nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral in de zomermaanden. Snoei dode takken en bruine bladeren om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Je kunt stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek om de plant schoon te maken. Vermijd het gebruik van sprays of schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen. Regelmatig controleren op eventuele insectenplagen zoals spint is ook aan te raden.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' heeft veel behoefte aan direct zonlicht en moet op een zonnige plek geplaatst worden. Het is belangrijk dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht ontvangt om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom het liefst voor een raam op het zuiden of westen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 21 graden Celsius. Vermijd extreme hitte of kou, zoals tocht of direct zonlicht. Zorg voor een gelijkmatige temperatuur en voorkom plotselinge veranderingen om de plant gezond te houden.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant ligt tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid in de omgeving van de plant te controleren en zo nodig aan te passen.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' gedijt het best in een bodem met een licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg er daarom voor dat de bodem licht zuur is om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' heeft matige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof met een lager stikstofgehalte om te voorkomen dat de plant te snel groeit. Bemest de plant regelmatig, maar niet te veel om een gezonde groei te bevorderen.

 • Omschrijving

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest', ook bekend als de Californische cipres 'Goldcrest', is een opvallende en aantrekkelijke conifeer met felgele bladeren. Deze cultivar heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte tot 12 meter bereiken. De bladeren van de 'Goldcrest' verspreiden een citroengeur wanneer ze worden aangeraakt. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. De 'Goldcrest' is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn opvallende kleur en aantrekkelijke vorm.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.