Clusia rosea

Clusia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clusia rosea, ook wel bekend als de autograph tree of cupey, is een groenblijvende plant die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Het heeft dikke, leerachtige bladeren die een ovale vorm hebben en een glanzend groene kleur. Deze plant produceert kleine, witte bloemen die later veranderen in rode bessen. De Clusia rosea gedijt goed in warme en vochtige omgevingen en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en lage onderhoudsbehoeften.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed bij regelmatig water geven en af en toe bemesten. De plant kan zowel in de schaduw als in de zon staan.

  Ja, Clusia rosea heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  Clusia rosea heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De plant houdt van lichte tot matige zonlicht, maar moet vermeden worden direct zonlicht. Te veel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken, dus het is het beste om indirect zonlicht te geven. Het is ideaal om de plant op een plek te plaatsen waar het helder maar indirect licht ontvangt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om hem op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan krijgen. Het is dus aan te raden om hem dicht bij een raam te plaatsen.

  Clusia rosea bloeit meestal in de maanden februari tot en met april. De bloeiperiode van de plant duurt meestal enkele weken.

  Ja, de Clusia rosea staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen, waardoor het een gezonde en frisse leefomgeving creëert. Het is een uitstekende keuze voor binnenshuis.

  Ja, Clusia rosea houdt van een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze temperaturen worden gehandhaafd om een optimale groei en gezondheid te bevorderen. Het vermijden van te hoge of te lage temperaturen is essentieel voor de Clusia rosea.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Snoei in het voorjaar of zomer voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de grond niet te nat blijft. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Vermijd dat er water in de schotel blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Clusia rosea is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond die goed gedraineerd is. Het is aan te raden om eens in de paar jaar de potgrond te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig gehouden wordt, maar niet te drassig.

  Clusia rosea gedijt goed in goed doorlatende, voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale bodem pH is ideaal voor deze kamerplant.

  Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Geef tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding.

  Veeg de bladeren af met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig. Gebruik een zachte borstel om vuil voorzichtig weg te poetsen.

  Clusia rosea heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. In de winter heeft de plant minder licht nodig dan in de zomer.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen onder de 10 graden Celsius of boven de 30 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet blootgesteld wordt aan tocht.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en niet te droog. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden, vooral tijdens de wintermaanden. Een luchtbevochtiger kan worden gebruikt om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Clusia rosea gedijt het best in neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en bij te stellen indien nodig. Een goede zuurgraad bevordert de gezonde groei van de plant en voorkomt problemen met voedingsopname.

  Kamerplanten hebben gemiddeld eens per maand mest nodig tijdens het groeiseizoen, vanaf de lente tot de herfst. Gebruik hiervoor speciale kamerplantenmest en volg de aanwijzingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest de planten minder vaak in de winterperiode.

 • Omschrijving

  De Clusia rosea, ook wel bekend als de autograph tree of cupey, is een groenblijvende plant die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Het heeft dikke, leerachtige bladeren die een ovale vorm hebben en een glanzend groene kleur. Deze plant produceert kleine, witte bloemen die later veranderen in rode bessen. De Clusia rosea gedijt goed in warme en vochtige omgevingen en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en lage onderhoudsbehoeften.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.